Sociální sítě
Nahoru

BMW i8 Concept Spyder ukazuje budoucnost roadsterů

BMW i8 Concept Spyder s hnacím ústrojím eDrive je otevřený dvoumístný vůz ztělesňující představu o osobním automobilu se vzrušující sportovností.

V rámci divize BMW i vyvíjí společnost BMW Group různě zaměřené koncepční vozy a související služby navržené tak, aby uspokojily měnící se nároky zákazníků a současně nabídly nový přístup k individuální dopravě budoucnosti. BMW i se vyznačuje mimořádně odpovědným přístupem k ochraně životního prostředí, který prostupuje nejen samotnými produkty, ale také celým systémem jejich výroby. Jeho podstatou je použití inteligentních technologií a pokrokových konstrukčních řešení.

Po představení koncepčních vozů BMW i3 Concept a BMW i8 Concept přidává BMW Group k těmto modelům vůz BMW i8 Concept Spyder. Tento třetí automobil divize BMW i ztělesňuje budoucnost vyspělých a emocemi nabitých automobilů. Sportovně vyhlížející dvoumístný vůz je zhmotněním lehkosti, dynamických schopností a účinnosti ve velmi elegantním celku.

BMW i8 Concept Spyder se díky použití nejmodernější hybridní technologie vyznačuje výkonností skutečného sportovního vozu, avšak se spotřebou, kterou byste neočekávali ani od malého vozu.

Mezi nejzajímavější prvky designu BMW i8 Concept Spyder patří především dopředu vzhůru výklopné dveře s bezrámovými okny a dvojice elektrických koloběžek umístěná pod průhledným krytem v zádi. Sportovní vůz využívá pokrokovou koncepci LifeDrive a může se opřít o používání nejmodernějších lehkých materiálů. BMW i8 Concept Spyder je plug-in hybridní vůz schopný jízdy na plně elektrický pohon (eDrive), pro svůj pohon však může kombinovat sílu vysokovýkonného elektromotoru a spalovacího motoru. Lithium-iontové akumulátory se dobijí i při použití domácí elektrické zástrčky během velmi krátké doby.

Jedinečná radost z jízdy spojená s příkladnou úsporností je zaručena malou hmotností, nízko umístěným těžištěm, optimálním rozložením hmotnosti a samozřejmě i výkonnou hnací soustavou, poskytující kombinovaný výkon 260 kW (354 k). Ve srovnání s provedením Coupé se BMW i8 Concept Spyder vyznačuje mírně zkráceným rozvorem náprav a celkovou délkou. Automobil vyhlíží velmi kompaktně a již na první pohled působí nesmírně dynamickým dojmem. Mezi jeho nejvýraznější prvky patří vzhůru výklopné dveře, bezrámová okna nebo průhledný skleněný panel na zádi.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.