Sociální sítě
Nahoru

Montblanc ve znamení modré krve

Patron umění je limitovaná edice exkluzivních plnicích per, kterou již po dvacet let rok od roku vzdává Montblanc hold historickým mecenášům umění. Letošní edice je věnována císaři-reformátorovi, Josefu II., jednomu z nejvýznamnějších panovníků evropského osvícenství. Josef II., nejstarší syn Marie Terezie a Františka Lotrinského, byl přesvědčen o nutnosti reforem tehdejší společnosti. Po smrti svého otce v roce 1765 se stal císařem Svaté říše římské, v letech 1780 až 1790 byl také králem uherským a králem českým.  Jeho pokrokové myšlenky umožnily významný společenský a kulturní rozkvět monarchie. S vládou Josefa II. je spjato zrušení nevolnictví, mučení a cenzury a nastolení občanské rovnoprávnosti a náboženské tolerance. Sám Josef II. hrál na violoncello a na klavír, a právě jeho zájem o hudbu měl pro kulturní vývoj zásadní význam. Intenzivně podporoval W. A. Mozarta; díky jeho mecenášství tak vznikly například opery Don Giovanni či Figarova svatba. Josef II. také demokratizoval operu.

Limitovaná edice 4810

Limitovaná edice čítající 4810 kusů plnicích per (symbolika nadmořské výšky hory Montblanc) oslavuje vytříbený vkus Josefa II. Pero tvoří luxusní červený lak v kombinaci s 18karátovým zlatem a dekorem císařských křížů. Červená a bílá odkazují na barvy rakouského dvora, zlaté prvky připomínají jeho bohatství. Hrot pera z 18karátového zlata zdobí motiv erbu Josefa II, horní část víčka má tvar císařské koruny. Pečetí nejkvalitnějšího řemeslného zpracování je emblém Montblanc vyvedený v bílé pryskyřici na vršku víčka. Cena pera 52 000 Kč

Limitovaná edice 888

Limitovaná edice 888 kusů plnicích per oslavuje vliv císaře Josefa II. coby osvíceného mecenáše. Na 18karátovém zlatém hrotu se nachází dekor císařského erbu. Pero z modrého laku a bílého zlata zdobí vzor inspirovaný císařským erbem a Josefův monogram „J II“. Vršek víčka s perleťovou hvězdou Montblanc umístěnou pod safírovým sklíčkem má i u tohoto pera tvar císařské koruny. Klip, jehož hvězdicové zakončení je inspirováno vojenským řádem Marie Terezie, je ozdoben safírem. Víčko, rovněž s monogramem J II, se pyšní jemnou rytinou ve tvaru královského límce. Cena pera 182 000Kč

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.