Sociální sítě
Nahoru

Schaumburg – nová značka tuzemského trhu poškádlí konkurenty

Střídáni lunárních fází je vedle střídání dne a noci či ročních období nejstarším z periodických cyklů, které lidstvo zná. Měsíc ovládá příliv a odliv, má vliv na klíčení a růst rostlin, působí na naši psychiku. Možná i proto byly vždy velmi oblíbené hodinky indikující, v jaké fázi se náš nebeský souputník právě nalézá.

Schaumburg Grand Perpetual Moon Meteorite je v současné chvíli zcela jistě nejunikátnějším modelem v nabídce firmy Chronoshop. Jde o hodinky s velkým ukazatelem lunární fáze a číselníkem vyrobeným z broušeného meteoritu. Měsíc je zde fotorealisticky ztvárněn patentovanou technologií, která zajišťuje, že kromě indexů a ruček svítí na těchto hodinkách právě i aktuální měsíční fáze.  To dodává hodinkám neopakovatelný mystický nádech a přitažlivost. Najde se jen velmi málo výrobců hodinek, kteří přikládají ztvárnění ukazatele lunární fáze takovou váhu. A v kombinaci s meteoritickým kamenem z namibijské pouště, ze kterého je vybroušen číselník, se pak majiteli těchto hodinek dostává naprosto jedinečného zážitku. Každý exemplář tohoto modelu je totiž skutečně unikátním kouskem, originálem, protože takzvané Widmanstättenovy obrazce vznikající při zpracování železitých meteroritů, se nikdy zcela neopakují.

Vysoce sofistikovaný švýcarský strojek, který tiká uvnitř těchto unikátních hodinek, je výsledkem spolupráce známého hodinářského mistra Martina Brauna s firmou Schaumburg. Modul lunárního kalendáře, který vytvořili jako nadstavbu kalibru Soprod 10, zajišťuje tak vysokou přesnost a synchronizaci s přírodním lunárním cyklem, že hodinky se od něj odchýlí o jeden den teprve za 122,5 roku.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.