Sociální sítě
Nahoru

Bulgari se poklonilo italské automobilce Maserati

Dvě z nejprestižnějších italských značek, Bulgari a Maserati, jenž svými inovacemi vymezují a definují pravý luxus, se společně pokusily zrealizovat své vize dokonalosti. Jejich obdivuhodným ztělesněním jsou hodinky Octo Maserati. Tento dynamicky vyhlížející model inspirovaný dlouhodobou tradicí pohání velmi zajímavě vytvořené mechanické srdce v duchu Haute Horlogerie: Calibre GG7800 s rezervou chodu 38 hodin. Je to unikát svého druhu mezi komplikovanými mechanismy. Tento tradičně konstruovaný strojek s funkcemi chronografu řízenými sloupcovým kolem umožňuje dosažení nejvyšší hodinářské kvality.

Vedle ukazatele „jumping hour” hodin v okénku na pozici 12 a centrální vteřinové ručky chronografu má tento stroj retrográdní ukazatel minut na pozici 10 až 2, datumovku na pozici 6 a hodinový a minutový sčítač chronografu na pozicích 9 a 3. Mimořádný stroj se skrývá v ocelovém pouzdře o průměru 45 mm, na jehož vnější lunetě se nachá zí tachymetrická stupnice. Dvě tlačítka chronografu na pozicích 2 a 4 harmonicky dotvářejí osmiúhelníkový rám pouzdra. Nekompromisní přesnost a technická tradice hodinek Octo Maserati plně odpovídá duchu, jímž se řídí modenská výroba sportovních vozů.

Na jedinečném, modrém emailem zdobeném číselníku, jehož design evokuje mřížku chladiče, se efektně střídají plošky temně modré barvy typické pro Maserati s matným a lesklým stříbrným povrchem. Rafinovaný  číselník je zhotoven in-house pomocí složité sekvence výrobních operací a kryje ho safírové sklíčko odolné proti poškrábaní s antireflexní vrstvou. Tento robustní stroj harmonicky doplňuje řemínek z tmavě modré telecí kůže. Na sponě řemínku a na průhledném zadním víčku pouzdra se skví typický trojzubec Maserati.

Hodinky Octo Maserati jsou splynutím výjimečných odborných zkušeností firem Bulgari a Maserati, založených na nekompromisní přesnosti, výkonnosti a eleganci.   Budou v prodeji od poloviny června v butiku Bulgari, Pařížská 15 s cenou 593 000 Kč.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.