Právě uplynulý víkend se nesl ve znamení gastronomických zážitků. Královská zahrada Pražského hradu se totiž proměnila v zahradu opravdových chuťových rozkoší. V rámci Prague Food Festivalu, s mottem „Mysli globálně, papej lokálně“, se totiž představilo 34 luxusních restaurací, které doprovázely i další stánky s delikatesami.Celkem pět desítek gastronomických stánků uhranulo takovými specialitkami, jakými byly žabí stehýnka, ujgurské koření, ravioli z ananasu, domácí taliány, královské krevety, sicilské cannoli, smažené střevlíky, ale také lahodné sýry, bezkonkurenční vína a dokonce hmyzí speciality.
Na akci, nad kterou převzali záštitu Livia Klausová a primátor hlavního města Praha Bohuslav Svoboda, však nejvíce potěšily restaurace vítězné TOP 10. Z té se zúčastnily Radisson Blu, Alcron a La Rotonde, V Zátiší, Chateau Mcely, Piano Nobile a absolutní vítěz Terasa U Zlaté studně. Nově však přibylo Aureole, Na Kopci, Chateau St. Havel, U koně, La Cucina Boscolo a další.
Mezinárodní kuchyni, která opravdu zaujala portál iLuxus, představila luxusní restaurace U Emy Destinnové s šéfkuchařem Stevenem Trumpfhellerem. Na stánku bylo možné ochutnat nejenom perfektní steak, ale také ceviche ze žlutoploutvého tuňáka s kokosovou-zázvorovou zálivkou s opečenými sezamovými semínky. Absolutním zázrakem byly i Marylandské krabí dortíky s omáčkou z restované kukuřice a chilli.
Radisson Blu pro změnu servíroval sépiový salát s ředkvičkami a květákem, zatímco Chateau Mcely lákalo na telecí carpaccio plněné foie gras se solí uzenou v zámeckém krechtu. A Buddha-Bar? Za zvuku chillout preformace DJ servíroval své maki a yakitori grilované na dřevěném uhlí.
Řízené degustace vína vedl jedenáctinásobný vítěz sommelierských soutěží v ČR, vítěz mistrovství světa Habanosommelier 2004 Ivo Dvořák. Nároční návštěvníci však mohli ochutnat celé portfolio vín dovážených společností Bacchus, ale také šampaňské Taittinger či vynikající rumy na stánku La Casa de la Havana Vieja.