Sociální sítě
Nahoru

Garmin Approach pomůže zlepšit golfový handicap

Americká společnost Garmin uvedla na jaře letošního roku na český trh golfové hodinky a golfové navigace produktové řady Garmin Approach, známé již několik let z amerického a západoevropského trhu. Teprve nyní ale došlo ke zmapování vybraných domácích golfových hřišť, a čeští hráči tak můžou golfové GPS poprvé řádně otestovat.

Golfové přístroje mají podobu náramkových hodinek nebo ručních navigací s dotykovými displeji. Souhrnně nesou označení Garmin Approach a jak název napovídá, mají golfistovi pomoci přiblížit se k jamce. Do jejich poslední generace zahrnul Garmin vedle zahraničních hřišť i 68 českých (od vyhlášených areálů typu Čeladná a Hodkovičky po méně známé, např. v Mstěticích a Beřovicích). Právě předehraná databáze golfových hřišť je velkou předností těchto produktů. Většina z nich registruje více než 7 800 evropských greenů, některé dokonce přes 27 000 po celém světě. Nejvyšší model v paměti uchovává až 95 % všech světových odpališť! Golfová hřiště jsou navíc aktualizovaná pravidelně 2x ročně, přičemž přístroje označené jako Approach Lifetime mají tyto aktualizace k dispozici zcela zdarma.

Příkladem hodinek je model Garmin Approach S1 Lifetime (4 990 Kč). Tyto lehké a jednoduché hodinky pomocí GPS neustále zobrazují aktuální vzdálenost od začátku, středu a konce greenu. Odpadá tak nepřesné odhadování nebo složité měření prostřednictvím dálkoměrů, které nemusí být vždy po ruce. Golfové hodinky navíc poskytují informaci o délce poslední rány a současně měří celkovou prošlou trasu na hřišti.

Jsou vybaveny větším, barevným, dotykovým displejem a na rozdíl od hodinek dokážou zobrazit plánky jednotlivých jamek na hřišti. Určí nejen vzdálenosti od greenu, ale i od překážek nebo libovolného jiného místa na ferveji. Kromě distancí umí vést i skórkartu až pro čtyři hráče současně a vyplněnou ji po hře zálohovat v počítači. Mezi golfovými navigacemi najdete kompaktní Garmin Approach G3 Lifetime (5 990 Kč) s databází více než 7 800 evropských hřišť a dobrým poměrem cena/výkon, Garmin Approach G5 Lifetime (7 490 Kč) s podobnými parametry, ale větším displejem nebo nejlepší golfovou GPS navigaci Garmin Approach G6 Lifetime (8 990 Kč) s databází více než 27 000 golfových hřišť po celém světě.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.