Sociální sítě
Nahoru

Sezóna jahod ve francouzské Brasserii La Gare začíná

Jahody jsou právem nazývány královským ovocem. Jejich chuť je opravdu pohádková, obzvláště jsou-li čerstvé. Ovšem v kombinaci s prvotřídními ingrediencemi a zkušenostmi mistra cukráře dostává kulinářský zážitek s jahodami ještě vyšší dimenzi. Důkazem je speciální jahodové menu v oblíbené Brasserii La Gare v ulici V Celnici v centru Prahy.

Od prvního červnového týdne si mohou hosté La Gare dopřát Jahodový koláč, Francouzské crêpes s tvarohem a čerstvými jahodami, Jahody s likérem Grand Marnier s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou, Ledovou jahodovou polévku se šumivým vínem a zakysanou smetanou a osvěžující Jahodový sorbet. V nabídce bude také jahodový páj, mascarpone jahoda, jahodové košíčky, mille–feuille s jahodami, velká čokoládová macaron s jahodami, jahodový eclere, jahodový cheese cake a jahodová charlotte. Neodolatelné jahodové zákusky je možné ochutnávat přímo v La Gare, v příjemném stínu slunečníků na venkovní zahrádce, nebo si je zakoupit v Boutiques gourmandes a pohostit kolegy v kanceláři nebo blízké doma.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.