Sociální sítě
Nahoru

Designová „chuťovka“ Hennessy

Stejně jako byl bájný meč Excalibur pevně vťat do kamene, je i jeden z nejexkluzivnějších produktů značky Hennessy, koňak X.O Mathusalem spjat s kamenem. Ten jej obklopuje a chrání jedinečný mok skrývající se ve vzácné karafě. Unikátní dílo z dílny Arika Levy obohacuje svět vytříbeného koňaku o další rozměr.

Arik Levy je proslulý designér izraelského původu působící v Paříži. Má za sebou mnoho úspěšných mezinárodních výstav, mimo jiné v pařížském Centre Georges Pompidou, londýnském Victoria & Albert Museum, v Japonsku, Švýcarsku či Izraeli. Pracuje se symbolismem přírodních elementů a pro svá díla používá výlučně čisté a přírodní materiály. Z jeho dílny pochází kromě atraktivního nábytku, soch a dalších instalací unikátní box na ceněný koňak Hennessy X.O (Extra Old), který je směsí více než 100 eaux-de-vie ze čtyř pečlivě zvolených pěstitelských oblastí. Pouzdro ukrývající tento klenot je vyrobeno z kůže a ztvárňuje opracovaný kus skály.

Každý kus této limitované edice vyžaduje pět dní odborné ruční výroby. Té však předchází komplexní zpracování reliéfní jehněčí kůže, které trvá celých 6 týdnů. K výrobě pouzdra slouží vysoce kvalitní kůže „BARENIA“ pocházející z nejuznávanější koželužny ve Francii. Tento luxusní materiál využívají při výrobě svých doplňků

i přední světové značky jako Hermés, Dior nebo Louis Vuitton. Každá láhev o objemu 6 litrů je individuálně číslována metodou gravírování a nese koženou etiketu. Balení doplňuje certifikát ověřující autenticitu a majitele koňaku.

Celosvětově bude v prodeji pouze 300 kusů výjimečného koňaku Hennessy X.O Mathusalem. Doporučená maloobchodní cena tohoto brilantního skvostu je 420 000 Kč. V České republice již našla první láhev svého hrdého majitele.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.