Sociální sítě
Nahoru

Louis XV: vrcholná gastronomie s puncem 3 michelinských hvězdiček

Luxusní restaurace Louis XV restaurant v Monte Carlu, která se může pyšnit třemi michelinskými hvězdičkami, je otevřená již 25 let a od svého založení patří mezi nejlepší restaurace v celém knížectví. Restaurace je součástí stylového hotelu Hôtel de Paris, a proto je její interiér inspirovaný zámkem ve Versailes.

Kuchyni zde vládne Alain Ducasse, který patří právem mezi nejvyhlášenější kuchaře světa. A protože k dobrému jídlu patří i dobré pití, vinotéka restaurace obsahuje 400 000 lahví vína z celého světa. A přestože je každé Ducassovo jídlo malým gurmánským uměleckým dílem, a to jak vizuálně tak chuťově, za vyzkoušení zejména stojí vyhlášená specialita pyrenejské jehněčí pečené v krbu podávané s čekankou, fenyklem a droby „alla romana“. V současné době je k 25. výročí restaurace vytvořeno speciální menu za 280 euro.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.