Sociální sítě
Nahoru

Bond má nového pomocníka. Jmenuje se Vanquish, Aston Martin Vanquish

Milovníci služebního auta agenta 007 se dočkali, Aston Martin představil nový špičkový grand tourer. Do showroomu britské značky vpluje pod názvem Vanquish. Vylepšený šestilitrový dvanáctiválec dodá autu tolik síly, že se v něm můžete řítit rychlostí 293 km/h.

Designově si toho Vanquish vzal hodně ze supersportu One-77.  Počínaje linií vozu přes ostře řezané spoiler až po LED diody v zadní sdružené svítilně. Prostě od pohledu je to klasický Aston Martin, který dbá tradic firmy, a přesto jde s dobou.

Zmíněný nový motor vyvine výkon až 573 koní, a to prosím bez žádného turba. Z nuly na 100 km/m se ve Vanquishi proženete za 4,1 vteřiny. S výjimkou striktně limitovaného One-77 je to tedy nejvýkonnější Aston Martin všech dob. Cena vozu začíná na přibližně šesti milionech korun, k dodání bude někdy koncem letošního roku.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.