Sociální sítě
Nahoru

Vila návrháře Gianniho Versace na prodej za 125 milionů dolarů

Kultovní vila Casa Casuarina v Miami, která patřila  módnímu návrháři Giani Versacem a před kterou byl před patnácti lety zavražděn, je na prodej. O tom, že jde o opravdu okázalý luxus na nejvyšší možné úrovni mluví i její prodejní cena. Sháníte-li reprezentativní sídlo na Miami, neexistuje lepší investice.

Kultovní vila jako investice

Casa Casuarina, kterou návrhář koupil za 10 milionů dolarů v roce1992, navýšila svou cenu o desetinásobek. Na zvýšení hodnoty nemovitosti měla velký vliv jak náročná rekonstrukce a nejluxusnější materiály, ale také samotné jméno jejího majitele. Versace se do Miami přestěhoval z Milána poté, co se stal hlavním designér pro populární americký televizní seriál Miami Vice. Odchod z Itálie však jeho módní značku negativně neovlivnil, spíše naopak. V roce 1996 obrat značky Versace dokonce poprvé přesáhl jednu miliardu dolarů.

Po tragické události, kdy byl návrhář 15. července v roce 1997 před vchodem své vily zastřelen sériovým vrahem, který krátce po vraždě spáchal sám sebevraždu, rodina vilu prodala a od roku 2005 se proměnila v privátní klub a hotel s 25 apartmá. A právě v této podobě se Casa Casuarina v současné době prodává v přepočtu za 2 625 000 000 Kč.

Vila s bazén zdobeným 24karátovým zlatem

Vila byla původně postavena v roce 1930 a návrhář ji ukryl za velkým plotem s honosnou branou. Na uzavřeném nádvoří je vybudován 16 metrů dlouhý bazén vykládaný mozaikou, zdobený 24karátovým zlatem, freskami a antickými sochami. Původně byla vila mnohem menší, ale Versace ji za 33 milionů dolarů rozšířil o jižní křídlo o rozloze 1 830 čtverečních metrů. Vila díky tomu má celkem deset ložnic a jedenáct koupelen. Z každé ložnice je navíc efektní výhled na otevřené moře.

Versace se ve své tvorbě vyznačoval odvážnými kombinacemi a extrémní barevností. Posedlost zářivě žlutou, zlatou a extrémně zdobnými barokními potisky byla pro něj přímo typická. A ve stejném duchu se nese i zdobný interiér celé vily., který je laděný do moderního rokoka a baroka.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.