Sociální sítě
Nahoru

Ford představil nové Mondeo s tříválcem

Dlouho očekávanou novinkou v podobě čtvrté generace modelu Mondeo představil Ford v Amsterdamu. Pod kapotou má malý litrový tříválec EcoBoost. Mondeo bude poprvé nabízeno také s pohonem všech čtyř kol.
Ford se poprvé ve své historii rozhodl nekategorizovat své modely, což znamená, že bude v Evropě a za oceánem prodávat stejné vozy. Prvním příkladem je nové Mondeo, které se od začátku letošního roku prodává v Americe pod názvem Fusion.
Hlavní technickou novinkou čtvrté generace Mondea je využití litrového motoru EcoBoost. Jak to však bude s výkonem u tak těžkého vozu, se zatím jen spekuluje. Mnohem důležitější novinkou je návrat pohonu všech čtyř kol do modelové řady Fordu. Naposledy se tento pohon objevil u Sierry 4×4. Ford tak zareagoval na svůj největší nedostatek, který měl proti Škodě, Audi nebo Opelu.
Vlajková loď americké automobilky nezklame však ani ve výbavě. Ford použil k výrobě interiéru opět kvalitnější materiály a slibuje také lepší ergonomii.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.