Sociální sítě
Nahoru

Přírodní kolekce značky Serax Maison D’être je inspiována exotikou

Pro ty, kteří milují neotřelý design a pro něž je společné jídlo denní radostí, přináší studio Suasana dvě novinky z dílny belgické společnosti Serax Maison D’être: Kolekci Pure inspirovanou středozemní a východní kulturou, a Brune Céramiques plnou překvapivých kontrastů.

Belgická společnost Serax Maison D’être se produkcí osobitých interiérů a dekoračních předmětů zabývá již 25 let a ke spolupráci zve vždy přední designéry a osobité autory. Za kolekcí Pure tak stojí Pascale Naessens, holandská televizní moderátorka a autorka knih o stolování (např. bestseller Moje čistá kuchyně). Ta nalezla inspiraci pro svůj jídelní set během plavby po Středozemním moři. Druhým inspiračním zdrojem se stalo setkání se Sabihou Al Khemir, tuniskou expertkou na islámské umění, po kterém se nadchla pro keramiku. Vznikla tak jídelní kolekce Pure plná hravých linií připomínajících mořské vlnky, jež na stůl přinese originalitu a teplo. Charakterizují ji přírodní materiály, což umocňuje zážitek ze společného jídla.

Béatrice Bruneteau propůjčila své jméno jídelní kolekci Brune Céramiques. Její návrhy produktů se vyznačují kontrastními materiály, jako je jemně leštěný porcelán s drsností pískovce. Béatrice hledá inspiraci v přírodě, fascinují ji skály, kůra… Ty se pak snaží převést do svých návrhů porcelánu, a vytvořit na něm tak svou vlastní krajinu. Se stejnou filozofií nyní navrhla řadu jídelního nádobí pro Serax Maison D’être. Její kolekce je inspirována přírodními živly a má být vnímána jako součást většího celku.

Belgická společnost Serax Maison D’être se specializuje na produkty ze skla, porcelánu a kovu pro floristy a ke stolování. Neustále hledá nové koncepty, a proto spolupracuje se známými designéry nejen z Belgie. Filozofií firmy je díky spolupráci s designéry v kombinaci se sériovou výrobou představovat zákazníkům neotřelé stylové předměty.

Interiérové studio Suasana nabízí výjimečný nadčasový nábytek a dekorační předměty. V jeho nabídce najdete vedle Serax Maison D’être například diskrétní luxus v podobě italské firmy Ivano Radaelli spolu s dalšími světoznámými značkami, které představují špičku v oblasti nábytku a řešení interiérů. Suasana ve spolupráci s designéry a architekty nabízí celkové řešení soukromých interiérů, ale i hotelů a kanceláří.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.