Sociální sítě
Nahoru

Unikátní gurmánský zážitek v Alchymist Grand Hotel & Spa

Malostranský Alchymist Grand Hotel & Spa a sklárny Moser představují při příležitosti jejího 155. výročí ojedinělý gurmánský koncept, jež v sobě snoubí vytříbené kulinářské umění a nadčasovou krásu ručně zpracovaného křišťálu. Od 1.9.2012 máte jedinečnou příležitost si v restauraci Aquarius vychutnat menu speciálně připravené hotelovým šéfkuchařem Tomášem Syslem, které je servírováno na vybraném křišťálu Moser a porcelánu Thun.

5-ti chodové menu přináší originalitu, dokonalé propojení chutí a zážitek, který nadchne Vaše chuťové buňky. Jednotlivé chody jsou umně vyvážené, za výhradního použití kvalitních čerstvých surovin. Na počátku vás naladí pečené mušle Sv. Jakuba s hříbky a pachino rajčátky, po kterých následuje již na pohled dokonalé milánské risoto s plátkem 22karátového zlata. Grilované medailonky z telecího hřbetu s lanýžovým máslem a omáčkou z cherry brandy „Villa Zarri“ slibují pozvolnou eskalaci chutí, kterou ukončuje čokoládové semifreddo s omáčkou z čerstvé vanilky.

Mimořádné menu je podáváno na souboru Papež a souboru President, jež patří ke stálicím manufaktury Moser. Soubor Papež byl designován pro Papeže Pia XI., jemuž byl ve Vatikánu v roce 1923 předán soubor pro 24 osob čítající 218 kusů. Kalich je zvoncového tvaru s plošným obloukovitým brusem plynule přechází k fasetové nožce a šestihrannému dýnku. Soubor President je vybaven ve speciálním dekoru také pro Pražský hrad a to již od doby T.G. Masaryka. Soubor je zdoben 24 karátovým zlatem. Studio Thun bylo založeno v roce 1794 jako designová ruční výroba nejunikátnějších porcelánových výrobků v Lesově u Karlových Varů.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.