Sociální sítě
Nahoru

Bulgari září na pařížském bienále

Po výstavě 125 let italského lesku, která se uskutečnila v roce 2010, se Bulgari vrací do prostor pařížského Grand Palais, aby  zde ve dnech 14. až 23. září představil ty nejexkluzivnější klenoty ze své dílny vůbec poprvé na pařížském bienále, gigantické přehlídce umění, šperků a starožitností. Bulgari zde vystavuje více než 100 nových šperků, těch nejvybranějších a nejexkluzivnějších klenotů, jež reprezentují cit pro estetiku a vášeň pro formu a barvy tohoto nejslavnějšího a nejprestižnějšího italského klenotnictví na světě.

Inspirací posledních výtvorů klenotnické dílny Bulgari je Kleopatra, úchvatná žena, která se díky svému šarmu a odvaze stala legendou. Náhrdelník Serpenti se smaragdy, tyrkysy a diamanty, který byl vytvořen speciálně pro pařížské bienále, je poctou této legendární osobnosti a vyzařuje její šarm, sílu i smyslnost.

Nedostižná v kráse i talentu a jedna z nejobdivovanějších hvězd filmového plátna 20. století, Elizabeth Taylor, byla od šedesátých let velkou znalkyní šperků Bulgari a současně se stala jednou z nejvýraznějších inspirací tohoto klenotnického domu. Několik skvostů vystavených na pařížském bienále je poctou právě této módní ikoně. Stejně jako na špercích, jež patřily Elizabeth Taylor akteré Bulgari vydražila v prosinci 2011, jsou hlavními protagonisty těchto šperků smaragdy mimořádně vzácných tvarů a odstínů.

Dalším motivem, který inspiroval kolekci unikátů Bulgari, je nejdokonalejší a nejpřekvapivější fenomén přírody – květina. Nové brože, náušnice a prsteny s okvětními lístky rozličných tvarů tvořených barevnými safíry, korály, tyrkysy či přírodní perletí jsou oddělené či orámované diamanty. Květinové kreace Bulgari se rozvíjejí v okouzlující zahradu, kde se mistrovské dílo přírody jako mávnutím kouzelného proutku mění v mistrovské dílo zlatníků.

Osobitý a okamžitě rozpoznatelný styl klenotnického domu Bulgari spočívá v užití barevných drahokamů. Šperky Bulgari jsou charakteristické nevídanými a překvapivými kombinacemi barevných drahokamů a polodrahokamů. Použití polodrahokamů jako jsou turmalíny, ametysty, citríny, korály, perly či granáty, jež jsou kombinovány s rubíny, smaragdy a safíry mimořádné hodnoty, dává zlatníkům Bulgari možnost využívat daleko širší barevnou paletu než je běžné, neobvyklé odstíny fialové, růžové, rudé, zelené, oranžové či žluté nevyjímaje. Výsledkem je téměř nekonečná a překvapivá rozmanitost barevných kombinací, od nejzářivějších a vysoce kontrastních až po velmi jemné a decentní.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.