Sociální sítě
Nahoru

Nástupce McLarenu F1 odhalen

Na autosalonu v Paříži se představil dlouho očekávaný McLaren P1, nástupce modelu F1. Automobilka z Wokingu však prozradila, že se jedná stále o koncept, který je však z 95% shodný s budoucí sériovou verzí. McLaren ale neprozradil nic z technické části svého nového vozu.

Design nové P1 je doslova šokující, neotřelý, nepopsatelný. Zaoblené, ale přitom rázné tvary vcelku malého supersportu dělají z wokingského speciálu ďábla. Ďábelský bude zřejmě i výkon. Na povrchu prosakují informace o nasazení osmiválcového motoru s výkonem okolo 750 koní. Aby nebylo spojení s monoposty formule 1 málo, model P1 bude zřejmě využívat systém pro rekuperaci energie, tedy KERS, jenž by se měl postarat o dalších 100 koní navíc.

Interiér McLarenu P1 zůstal veřejnosti utajen. Již nyní je ale jasné, že oproti svému předchůdci nebude třímístný, ale dvoumístný. Kvůli využití KERS bude muset být karosérie vozu hodně lehká, a tak se předpokládá využití lehkých materiálů jako jsou hliníkové a kompozitové prvky. McLaren P1 bude vyroben v omezeném počtu, a to v 500 kusech.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.