Sociální sítě
Nahoru

Officine Panerai znovu okouzlilo v Cannes

Poslední regata série Panerai Classic Yacht Challange se odehrála tento víkend ve francouzském Cannes. Již po desáté se v letošním roce sjelo více než 120 historických plachetnic, aby mezi sebou soupeřily v kategoriích Vintage, Classsic a Big Boats, přičemž nechyběla ani proslulá bermudská kráska Eilean postavená v roce 1936 a dnes vlastněná značkou Officine Panerai. Mezinárodní renomé místní Régates Royales potvrdila také účast posádek patnácti různých národností. Nechyběl ani portál iLuxus a redakce magazínu Top Class, kteří na této ohromné společenské události nechyběli ani loni či předloni.

Víkendovou regatu však oproti loňskému roku něco odlišovalo. V zázemí ověnčeném modrými vlajkami Officine Panerai, kde jsou běžně vystaveny ty nejkrásnější hodinky z produkce této manufaktury, chyběla letošní limitovaná edice dedikovaná závodu. Proč? Pro letošní ročník totiž žádná nevznikla. Na rozdíl od jiných značek nechce totiž už vedení společnosti vyrábět speciální edice pravidelně a předvídatelně. Tím, že letošní rok model PCYC nevznikne, navíc určitě potěší sběratele značky, kteří minulé modely vlastní – jejich hodnota na sekundárním trhu totiž rozhodně poposkočí směrem nahoru.

Na místo limitované edice hodinek s logem Panerai Classic Yacht Challange však značka slavnostně odhalila speciální edici jinou. Totiž nové maskulinní hodinky „Transat Classique 2012 Luminor 1950 Rattrapante 8 Days Titanio – 47 mm Limited Edition“! Jedná se o model dedikovaný zbrusu novému partnerství se závodem plachetnic křižující Atlantik, přičemž na jeho startu se objeví i plachetnice Moonbeam IV a The Blue Peter, jež v Cannes každoročně excelují. Stejně jako v PCYC získá majitel vítězné plachetnice jeden z 500 zhotovených modelů s vyrytým logem závodu na titanovém dýnku, jež chrání manufakturně vyráběný strojek P.2006/3 s manuálním nátahem.

Masivní hodinky potěší funkcí chronografu, který je rozšířený o velmi praktický rattrapante, což znamená, že si poradí i s měřením mezičasů. Trojice pérovníků navíc nabízí až osmidenní rezervu nátahu, která je elegantně zobrazována na lineární stupnici, přičemž puristy potěší také funkce „second resset“ usnadňující seřizování tohoto 4Hz kalibru.

Ale zpět k regatě v Cannes. Nutno uznat, že letošní ročník se nevydařil ze závodního hlediska o moc lépe, než ten loňský, bezvětrný. Polojasné počasí a vítr dosahující rychlosti 15 až 20 uzlů bylo sice pro páteční regatu optimální, v sobotu však potřebný vítr ještě posílil, a to vskutku až moc. Při síle přesahující 25 uzlů (a navíc s vydatnými srážky) se totiž na historických plachetnicích opravdu brázdit moře nedá. Co dělat, alespoň, že je vždy možné obdivovat hodinky v útulných prostorách přilehlého hotelu Majestic Barriére, který se opětovně stal domovem obou redakcí.

A hodinky? Ti šťastnější si je budou moci prohlédnout v pražském hodinářství Carollinum v Pařížské ulici, případně v blízkém mono-brand butiku v německém Mnichově na slavné ulici luxusu Maximillian Strasse.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.