Sociální sítě
Nahoru

Catering manažer Emirates přijel do Prahy, aby představil kuchyni první třídy

Společnost Emirates ve spolupráci s restaurací Bellevue připravily luxusní gastronomický zážitek, tentokrát na zemi, jako prezentaci kuchyně první třídy aerolinek Emirates, pro nejlepší české kritiky z oblasti gastronomie. Akce byla pořádána ve vyhlášené pražské restauraci a pod osobním dohledem manažera cateringu – George Bankse, který přiletěl na tuto akci přímo z Dubaje.

Poprvé na pevné zemi měli čeští kritici šanci ochutnat menu podávané v první třídě Emirates, které společnost podává v každodenních letech z Prahy do Dubaje. Jídlo bylo připraveno šéfkuchařem restaurace ve spolupráci se společností ALPHA Catering, která je místním dodavatelem cateringu pro aerolinky. Pod odborným dohledem pana George Bankse vzniklo speciální ochutnávkové menu. Delikátní menu sestávalo z: íránského kaviáru, špízu z lososa a manga, plátku hovězího masa, jehněčího ragú a karamelizovaného pomerančového dortíku jako dezert.

Připravovat tu nejlepší kuchyni je hlavní prioritou společnosti Emirates na její rozšiřující se flotile a stále rostoucím počtu linek.  George Banks prozradil, že společnost za poslední rok přepravila okolo 34 miliónů pasažéru do 73 zemí a jejich pasažéři snědli zhruba 27 tun hovězí svíčkové, 15 tun krevet, 26 a půl tuny humrů, 53,6 tun rýže basmati a 438 tun čerstvého ananasu.

Společnost klade také důraz na nabídku těch nejlepší vín, která jsou pečlivě vybírána, ke každému zvolenému pokrmu. Jen za poslední rok bylo na palubách společnosti vypito 493 000 lahví šampaňského, 37 00 lahví portského a také 453 000 lahví červeného vína a 370 000 lahví vína bílého.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.