Sociální sítě
Nahoru

Ještě dravější a silnější Audi S3

Pařížský autosalon nás zahltil spoustou novinek. Tou jednou je třetí generace Audi S3. Ingolstadtská automobilka sice příchod prémiového kompaktního vozu avizovala již dopředu, ale na živo jsme jej mohli spatřit právě až v Paříži. Na trh se novinka dostane začátkem roku 2013.

Nová „es trojka“ je uhlazená, ale dostatečně výrazná, abyste si jí nespletli se základním modelem A3. Tou nejvýznamnější změnou je přední nárazník, ve kterém se nachází opravdu mohutné otvory jenž ladně doplňují typickou masku vozů Audi. Té dodává lesk rámeček s hliníkovým povrchem, který je na Audině použit ještě na zpětných zrcátkách nebo rámečcích kolem oken. Novinkou v segmentu je kompletní osvícení LED diodami.

Nosným prvkem interiéru je tří ramenný kožený volant s prošíváním a zploštělým spodkem věnce. Samozřejmostí je pak ovládání rádia a palubního počítače. Při volbě převodovky S tronic nalezneme pod volantem hliníková pádla pro řazení. Interiér je kompletně vyvedený do černé s kontrastním stehováním. Kvalitní jemná kůže a plasty umocňují velkolepý dojem drahého sporťáku. Logo S naleznou majitelé ingolstadtské novinky na prahových lištách, volantu, řadící páce a přístrojích.

Novou pohonnou jednotkou je dvoulitrový motor s označením TFSI a tří set koňmi. S točivým momentem 380 N.m. je pak „es trojka“ na stovce za úctyhodných 5,1 sekundy. Nově vyvinutý motor má s předchůdcem společný prý jen zdvihový objem. Výkonný čtyřválec dokáže auto hodně rychle rozhýbat. O opak se pak postarají vnitřně chlazené kotouče o průměru 340 mm.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.