Sociální sítě
Nahoru

První Ferrari s pohonem čtyř kol a panoramatickou střechou

Ferrari FF bude nejenom prvním modelem italské automobilky, který dostane pohon všech čtyř kol, ale také panoramatickou střechu, která bude samozřejmě za příplatek. Prosklená plocha je na novém FF od předního až po zadní sklo. Cestující tak budou mít pocit, že sedí v otevřeném voze. Speciální sklo je tepelně a hlučně dokonale odizolované.
Pohon všech čtyř kol uspokojí především zákazníky, kteří s vozy Ferrari zamíří do zasněžených hor. Ovšem silné italské motory rozhýbou všechna čtyři kola také na suchém asfaltu. Ferrari vyvinulo vlastní systém zajišťující pohon všech čtyř kol, který se nechalo patentovat pod názvem 4RM. To je lehčí o 50% než konvenční řešení 4×4.
Protože Ferrari ještě před autosalonem v Paříži uvolnilo obrázky nového FF a F12 Berlinetta, pozornost všech se tak soustředila na uhlíkové šasi, které bude základem připravovaného supersportu F70. Dvoumístný karbonový monokok váží neuvěřitelných 56 kilogramů. Oproti Enzu bude nový model lehčí a to o 20% a dočkáme se jej zřejmě příští rok v Ženevě.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.