Sociální sítě
Nahoru

Butik Audemars Piguet potěšil dalšího sběratele

Neuvěřitelné se stalo skutečností. Pražský butik slavné švýcarské manufaktury Audemars Piguet přivezl před několika týdny na ukázku unikátní hodinky Royal Oak GMT Tourbillon Concept v hodnotě 4,5 milionů Kč a obratem je prodal! Potěšil tak dalšího velkého sběratele, který si může být jist, že se jeho investice v budoucnu zhodnotí. O těchto jedinečných hodinkách informovaly hodinářské sběratele především přední tuzemské magazíny Top Class a Guide, které jim věnovaly značný prostor a přiměly spousty zájemců k návštěvě butiku a k jejich obdivu.

Royal Oak GMT Tourbillon Concept svým vzezřením však nezapadá ani linie klasických Royal Oak, ani sportovních Royal Oak Offshore. Vzhledem však přináší jakousi budoucnost progresivní hodinařiny. Jeho veliké 44mm pouzdro z broušeného titanu chrání typická oktagonální luneta, která byla zhotovena z keramiky. Její povrch je kartáčovaný s tím, že boky jsou leštěné. Nejzajímavější je však pohled na do nitra komplikovaného stroje s ručním nátahem. Zatímco na pozici čísla 9 pilně pracuje tourbillon, na pozici 3 se otáčí kotouč přinášející informace o času v druhé časové zóně. Ručka na pozici 6 pak indikuje, co vlastně keramická korunka vlastně ovládá. Písmeno „H“ odpovídá seřizování ruček, „N“ je neutrál a pokud míří na písmeno „R“ dochází k nátahu strojku. Ten je krásně patrný i skrze safírové transparentní dýnko, jež umožňuje pohled na černé mosty z eloxovaného hliníku. Díky dvojici pérovníku je rezerva nátahu úctyhodných 237 hodin.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.