Sociální sítě
Nahoru

Jedinečná výstava ke 140. S.T. Dupont

Francouzská společnost zabývající se výrobou luxusních per, zapalovačů a dalších doplňků, oslaví v Praze 140 let vytváření jedinečných a velkolepých produktů exkluzivní výstavou. S.T.Dupont  k významnému výročí uspořádá od 14. do 17. listopadu 2012 ve svém butiku v Praze výstavu historických luxusních produktů a mezi nimi vystaví i oficiální svatební dar pro vévodu a vévodkyni z Cambridge.

Odborník na výrobu luxusních zavazadel, zapalovačů a psacích potřeb pro tuto jedinečnou výstavu přiveze do Prahy produkty z celého světa. Návštěvníci výstavy budou mít možnost vidět velkolepé produkty z legendární historie společnosti S.T.Dupont a především budou moci spatřit oficiální svatební dar pro vévodu a vévodkyni z Cambridge od francouzské vlády, která pověřila S.T.Dupont jeho výrobou a minulý rok jej darovala páru k svatbě.

Simon Tissot Dupont založil dílnu na výrobu luxusního koženého zboží v Paříži v pouhých 25 letech. Začal vyrábět peněženky, podložky na stůl, cestovní zavazadla – vše ručně a výhradně z přepychové kůže. Tímto přístupem si brzy získal loajální klientelu. Značka dodnes využívá původní výrobní postupy, kterých se vždy důsledně držela při výrobě jedinečných cestovních zavazadel. Legendární zavazadla si oblíbily vyšší společenské vrstvy z celého světa a společnost S.T.Dupont obdržela zakázky od královny ze Siamu, krále Farouka a jeho ženy, egyptské královny, íránské císařovny, dánského panovníka, vévody a vévodkyně z Windsoru, rodiny Rothschildů nebo mahárádži z Patialy. V roce 1947 pověřil francouzský prezident S.T.Dupont výrobou modelu v levandulově modré barvě, šlo o svatební dar mladé princezně Elizabeth, budoucí anglické královně. Francouzská vláda zůstala této tradici věrná a společnost S.T.Dupont měla tu čest a byla pověřena výrobou kufříku, který byl věnován jako svatební dar princi Williamovi z Walesu a Catherine Middleton.

Po 140 let zlatníci i zpracovatelé stříbra, lakýrníci a výrobci zavazadel francouzské značky pracovali pro slavné osobnosti z celého světa a se svými odbornými znalostmi a talentem vytvářeli luxusní produkty, které v sobě snoubí exkluzivitu, kvalitu a jedinečnou technologii. Jméno S.T.Dupont procestovalo svět jako doprovod evropské aristokracie a po boku slavných jmen jako Rockefeller, Agnelli, Churchill, Coco Chanel, Guccio Gucci a Louis Renault. Součástí připravované výstavy budou i historická pera a zapalovače a také tři cestovní zavazadla z historicky prvních řad.

Součástí připravované výstavy budou i produkty z řad Premium a Prestige kolekce Second Empire, která byla vytvořena speciálně ke 140. výročí. Řada Premium byla navržena, aby spojila každodenní s výjimečným. Charakterizuje ji červený lak a na povrchu jemné motivy ve světle zlaté barvě a medailon s dvojitým D. Těchto produktů bylo vyrobeno 1 872 kusů. Řada Prestige nabízí produkty s jemně vyřezanými bronzovými detaily. Osm rubínů je ručně vsazeno do každého produktu a zdobí každý z 1 872 výrobků. 1 872 je číslo shodné s rokem, kdy byla společnost založena. Znalci si také jistě zamilují stolní sadu Prestige (vyrobenou také v počtu 1 872 kusů), která obsahuje držák na pero a kalamář.

Výstava historických výrobků z dílny řemeslníků S.T.Dupont se bude konat v pražském butiku společnosti v Havířské ulici 5 od 14. do 17. listopadu.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.