Sociální sítě
Nahoru

Alfa Romeo 4C již příští rok!

Na autosalonu v Ženevě 2013 by se měla představit produkční verze konkurenta Toyoty GT-86 nebo Subaru BRZ, tedy Alfa Romeo 4C. Výkon těsně nad hranicí 300 koní a váha lehce nad jednou tunou. To jsou jen základní předpoklady k dobrým výkonům.
Již v březnu se snad dočkáme novinky, na kterou celý svět čeká již dlouhé dva roky. Alfa Romeo 4C by se neměla v produkční verzi lišit od svého konceptu. Alespoň v těch zásadních věcech jako je design. Ten vychází z limitované edice supersportu Alfa Romeo 8C.
Pohonnou jednotkou bude zcela nový celo hliníkový motor o objemu 1750 ccm a turbodmychadlem. Toto spojení zajistí Alfě výkon na hranici neuvěřitelných 300 koní. Ty bude přenášet na zadní kola šestistupňová dvoj spojková převodovka.
Postavit malý supersport v době finanční krize není asi lék na vzkříšení automobilky. Alfa Romeo si však velmi dobře uvědomuje podstatu tohoto vozu ve své modelové nabídce. Ačkoliv nebude odběr tak silný, image značky to jistě pozvedne.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.