Sociální sítě
Nahoru

Franck Muller s hodinkami, které běží celý týden na jedno natažení

Doménou hodinářského mistra Francka Mullera byly vždy vysoce komplikované hodinky kombinující ve svém nitru mechanické zázraky, jakými jsou tourbillony či věčné kalendáře. V letošním roce však překvapil něčím zcela neočekávaným. Na čtvrtém ročníku monackého veletrhu WPHH představil ryze elegantními hodinky s novým, manufakturně vyráběným strojkem, který nabízí sedmidenní rezervu nátahu. Ta je navíc na lakovaném číselníku indikovaná.

Už od svého založení v roce 1991 se manufaktura Franck Muller ze švýcarského Genthodu, v kantonu Ženeva, specializovala na produkci jedinečných hodinek, které se od všech ostatních v mnohém odlišovaly. Nejdřív to byla kombinace vysokých komplikací a krátce na to přibylo i soudkovité pouzdro. To se stalo během poměrně krátké doby ikonickým a dodnes patří v kolekcích značky mezi nejžádanější. Není tedy náhodou, že z ní tvoří více než 70 procent. S hlavičkou Cintree Curvex, kterou tento design ovlivněný stylem art deco charakterizuje, byl nově představen i model 7 Days Power Reserve. Jeho hlavní devízou je skutečnost, že se natahuje jen jednou za týden. Tato sedmidenní rezerva nátahu je navíc elegantně a decentně indikována malým rotujícím diskem, jež je patrný ve vějířovité apertuře na pozici mezi arabskými čísly 10 a 11. Samotný bílý lakovaný číselník, s jemným zakřivením cípů, je velmi přehledný, a kromě arabských čísel nabízí i dělenou minutovou stupnici, která lemuje vnitřní křivky pouzdra. Dvojici centrálně umístěných listových ruček černé barvy navíc doplňuje i mimostředná vteřinka na pozici 6 s vlastní stupnicí.

Soudkovité pouzdro Cintree Curvex 7 Days Power Reserve s klasickým vzezřením a útlou lunetou právem rozšiřuje kolekci Vintage. Může být zhotoveno jak z leštěného bílého, žlutého či růžového 18kt zlata, tak z kvalitní oceli 316L. Má příjemné rozměry (39,6 x 46,4 mm) a na zápěstí díky jemnému klenutí dýnka perfektně sedí. Tomu navíc napomáhají krátké nožky pouzdra, které uchycují integrovaný, ručně prošívaný kožený řemínek z aligátora zakončený jazýčkovou sponou. Velmi náročnou operací je i výroba vypouklých tvarovaných safírových sklíček, které chrání hladký klenutý číselník a ručky. Syntetického korundu bylo využito i ve středu dýnka, kde je potřebné k tomu, aby umožňovalo průhled do srdce strojku.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.