Sociální sítě
Nahoru

Koktejl, který by si svatý Valentýn zamiloval

Blížící se svátek svatého Valentýna, který je patronem všech zamilovaných, si podle nás zaslouží tematický koktejl. A nejsme evidentně sami. Několik kreativních duší, mezi nimiž nechyběli zástupci portálu iLuxus, začalo pátrat v historických archivech po něčem dávno zapomenutém. Všechny uličky však byly slepé a proto nás napadlo, uchopit problém zcela za jiný konec. Poprosili jsme o vymyšlení nového koktejlu odbornici na slovo vzatou – lektorku vzdělávacího barmanského projektu Bar Academy, Beefeater Ambassadorku a barmaid vyhlášeného koktejlového baru Hemingway – Kateřinu Kluchovou.

Katka připravila drink, který obsahuje tradiční Beefeater gin, aromatické Ouzo a delikátní brusinkový džus a nazvala jej „Lupercalia“. A proč vlastně tento exotický název? „K receptuře koktejlu mě inspirovala legenda, která říká, že svátek svatého Valentýna je odvozen ze svátku Lupercalia, který se slavil ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do ‚urny lásky‘ vloženy lístečky se jmény mladých dívek. Každý mladý muž si poté vytáhl lísteček a dívka, jejíž jméno na něm figurovalo, se měla stát jeho miláčkem v následujícím roce,“ vysvětluje Katka. A pokračuje o samotném složení: „V koktejlu jsem chtěla spojit jeho historický původ s lehkými chutěmi současné doby a samozřejmě, protože jde o svátek zamilovaných, přizpůsobila jsem tomu i barvu. Ozdobou je pomerančová kůra a snítka myrty, která je starověkým symbolem lásky a šťastného manželství,“ dodává.

Lupercalia

30 ml Beefeater ginu

05 ml Ouzo 12

15 ml KwaiFeh lychee likéru

10 ml Belvoir Elderflower cordialu

30 ml brusinkového džusu

10 ml vaječného bílku

šťáva z 1/8 limety

(Všechny suroviny nadávkujeme do šejkru, vyšejkrujeme nejdříve bez ledu a poté s ním. Scedíme do vychlazené sklenky, ozdobíme a servírujeme).

Tento koktejl není na přípravu úplně snadný, a proto jeho tvorbu svěříte možná raději odborníkovi. Ale nezdá se vám, že právě doba kolem Valentýna je ideální příležitost pozvat svou partnerku nebo svého partnera na nějaké dobrý koktejl? Zkuste třeba právě drink Lupercalia v Hemingway baru, který byl nedávno vyhlášen 38. nejlepším barem na světě.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.