Sociální sítě
Nahoru

Volkswagen slaví první vítězství ve WRC

Je to milník pro Volkswagen v motoristickém sportu: Sébastien Ogier a Julien Ingrassia zvítězili s vozem Polo R WRC ve Švédské rallye. Volkswagen tak již dalece překonal vlastní očekávání pro svou první sezónu v mistrovství světa v rallye FIA WRC, tedy World Rally Championship, a při svém druhém ostrém soutěžním nasazení se wolfsburské Polo R WRC o výkonu 315 k prosadilo na ledu a sněhu proti silné konkurenci.

Posádka Ogier/Ingrassia se ujala od začátku vedení v celkovém hodnocení, které díky jedenácti z 22 možných nejlepších časů měřených časomírou Certina v rychlostních zkouškách nepustila až do cíle. Základní kámen pro úspěch byl položen již ve čtvrteční kvalifikaci, v níž se Ogier se svými spolujezdcem umístil na prvním místě. Vynikající týmový výsledek pro Volkswagen završila posádka Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila, která dojela s druhým Polem R WRC na čtvrtém místě.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.