Sociální sítě
Nahoru

Valentýn ve skle

Krátce předtím, než byl 14. února roku 269 před. n. l. popraven kněz jménem Valentýn, patron zamilovaných párů, nosily mu dvojice, které tajně oddal, dárky a dopisy k oknům jeho cely. Tak vznikl svátek plný očekávání a zároveň starostí s tím, co darovat svému milému. Zamilovaní chtějí svůj svátek oslavit co nejlépe, například společným večerem se sklenkou něčeho dobrého. A co takhle tyhle dvě starosti vyřešit elegantně najednou? Přesněji řečeno – darovat pití, které se bude k romantické oslavě skvěle hodit. V takovém případě by to ovšem mělo být něco osvědčeného, dobrého a také dostatečně slavnostního.

Něčím takovým je například láhev dobré whiskey. Abychom vybrali správně, stačí se podívat na žebříček těch nejprodávanějších. A máme jasného favorita. Na prvním místě mezi irskými whisky najdeme ikonickou značku Jameson.  Nejprodávanější irská whisky na světě tomuto žebříčku vévodí pro svou jedinečnou jemnost,  za kterou vděčí trojité destilaci.  Je známá svou delikátní jemnou květinovou vůní s jemnými tóny dřeva a decentní medovou sladkostí. Její vyladěná chuť připomene ořechy a vanilku s podtextem zralé višně. Je určena k tomu, aby zaujala co nejširší spektrum zákazníků.

Z této whisky můžeme navíc namíchat vynikající pití pro večer strávený ve dvou. Koktejl připravený podle následujícího receptu rozehřeje každého. Brusinky a Jameson? Skvělá volba! Tento načervenalý drink, jako stvořený pro romantický večer připravíte snadno. Naplňte sklenici kostkami ledu a přidejte Jameson Irish whiskey 1:2 s brusinkovým džusem a promíchejte. Vložte řez citronu a poházejte hladinu nápoje brusinkami. Připijte na lásku!

Ingredience:

50 ml Jameson Irish whiskey

100 ml brusinkového džusu

plátek citronu

čerstvé brusinky

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.