Sociální sítě
Nahoru

Luděk Seryn a jeho dar dětem

Nedávno jsme vás informovali o tom, že portál iLuxus.cz stál u zrodu speciálních cyklistických dresů, které na vyjížďce rozhodně jen tak nepotkáte. Jejich množství bylo totiž striktně limitováno a šťastní majitelé pečlivě vybráni. Každý jeho vlastník musel totiž splnit speciální kritéria. Po boku zástupců značky Perrelet a jejich prodejců, kterými je například pražské hodinářství Koscom nebo tradiční obchod Klenoy Opluštil ve Velkých Bílovicích, se s ním může pochlubit například jen několik vyvolených z největšího ryze českého vydavatelského domu RF Hobby, který podporuje hned několik na sobě nezávislých neziskových organizací. Mezi nimi nechybí Člověk v tísni, Konto Bariéry, ProTibet, SOS vesničky, Zdravotní klaun, Sirius, Šance, Naše dítě nebo sdružení Skaut. Čestným majitelem tohoto cyklistického dresu se nově stal také nezávislý hodinář Luděk Seryn!

Skutečnost, že velké společnosti mají pomáhat nadacím a neziskovým organizacím, bývá očekávaná. Jedná se koneckonců o jakousi společenskou zodpovědnost, na které si naštěstí mnoho společností zakládá. Výjimkou není ani Luděk Seryn, a to i přestože je jeho společnost One Man Company tvořena jediným člověkem. Na nedávném večeru gentlemanů, v pětihvězdičkovém pražském hotelu Augustine, se totiž rozhodl do dobročinné aukce věnovat jedny ze svých ručně vyrobených hodinek. Jednalo se o další pokračování linie Round Classic, tentokráte však ve stříbře a s quartzovým strojkem. Jejich antracitový číselník zdobily pouze jeho iniciály a číslice 4, která je symbolem nadace Chance 4 Children, na jejíž konto výtěžek ve výši 150 000 Kč putoval. Darovaný obnos, který pocházel z rukou dražitele Jana Dienstla (místopředsedy společnosti Czech Coal a.s.) pomohl ke zlepšení úrovně a naplnění životního potenciálu potřebným a znevýhodněných dětí převážně z dětských domovů. Co dodat? Snad jen, že je skvělé, že i nezávislí řemeslníci mohou jít příkladem.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.