Sociální sítě
Nahoru

Carl F. Bucherer s periferním rotorem

Švýcarská značka Carl F. Bucherer odhalila informace o svém novém modelu náramkových hodinek, které oficiálně uvede na trh po letošním veletrhu Basleworld 2013. Jedná se o mechanické hodinky Manero PowerReserve, které jsou postaveny na strojku s periferním rotorem automatického nátahu, který značka před několika lety uvedla na trh a zároveň patentovala. Kalibr nese označení CFB A1011 a skrze průhledové zadní dýnko potěší krásně viditelnými dekorovanými mosty na místo clonícího rotoru. Dlouhé hodiny dřiny je tak možné snadno obdivovat (jako v případě strojků s manuálním nátahem), avšak bez újmy na funkčnosti.

Hodinky Manero PowerReserve však potěší také ze strany číselníku. Uložený strojek s průměrem 32 mm totiž dokáže kromě tradiční indikace času nabídnout také indikaci jména dne doplněnou od dvoukotoučkové zobrazení data na pozici 11.  Praktická je také ručka ukazující na zbytkovou energii v pérovníku, jehož pero při plném svinutí dokáže vygenerovat až 55 hodin nátahu a snadno tak pohánět 4Hz setrvačku.

Samotné ocelové 42,5mm hodinky disponují sice šroubovací korunkou a dýnkem, nicméně nabízí pouze 50 m vodotěsnost. To však v tomto případě nevadí, neboť hodinky jsou ryze společenského charakteru – nikoli sportovní. Toto tvrzení podporuje také využití hnědého koženého řemínku z kůže aligátora.

Hodinky Carl F. Bucherer lze v Praze pořídit nejenom na Václavském náměstí v klenotnictví Atlman, ale od začátku roku také v tradičním rodinném podniku Hodinářství Bechyně, kde plná kolekce doplňuje značky jako Rolex, Tudor a Longines.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.