Sociální sítě
Nahoru

ELKO EP zazářilo v Amsterdamu

Společnost ELKO EP představila na nejvýznamnějším evropském setkání odborníků zabývajících se trendy v oblasti inteligentního bydlení svoje novinky. Amsterdamské výstavy ISE 2013 se letos účastnila poprvé a zaměřila se zejména na představení inteligentní elektroinstalace iNELS, která dokáže řídit celou domácnost nebo komerční prostory od vytápění a osvětlení až po zajištění bezpečnosti, celý segment multimédií či všech elektronických spotřebičů jediným dotykem na tabletu či smartphonu.

Zásadní novinkou je nová struktura systému iNELS, kdy se novým srdcem systému stává – nový prvek – Home Server. Ten slouží jako operátor komunikace mezi jednotlivými prvky systému. Řešení iNELS tedy nejsou jen základní funkce domu (žaluzie a světla), ovládat lze i pračky, klimatizace či audiozóny. Nový Home Server je postaven na hardware miniaturního, ale výkonného počítače Rapsberry Pi s velmi nízkou spotřebou a je také vstupní branou pro ovládání prostřednictvím Smartphonů a tabletů. To vše je zabaleno do vlastní krabičky a bude dostupné za nízkou cenu od dubna 2013.

Nového provedení se dočkal iMM Client pro videozónu. Jeho design tvoří hliníkový profil a má 5x vyšší výkon oproti předchozímu modelu. Díky tomu umožňuje plynulejší chod systému, včetně rychlejšího přepínání televizních programů. Je také úspornější, neboť produkuje méně odpadního tepla. Dostupný bude od června 2013.

Síťový hudební přehrávač Network Music Player (NMP) obsahuje internetové rádio, přehrávač hudby a také interkom. V provedení vypínače designu Logus90 je připraven na montáž do instalační krabice. Připojuje se k síti LAN, díky technologii PoE je tak zajištěno i napájení. Ovládání je kapacitní (beztlačítkové), IR dálkovým ovladačem, nebo samozřejmě přes podporované média servery (iMM Server a Sqeezebox server).

ELKO EP také oznámila dostupnost aplikace pro chytré telefony a tablety: vedle už v současnosti podporovaných zařízeních na systému Android přibude v březnu 2013 aplikace pro iPhone, v dubnu pro iPad, v květnu pro Windows Phone 8 a v druhé polovině roku i pro tablety postavené na Windows 8. Veletrh Integrated Systems Europe se konal v nizozemské metropoli již podesáté a každoročně na něj míří vystavovatelé z více než 100 zemí světa, kteří udávají trendy v oblasti audio-video techniky, multimédií a jejich vzájemné propojitelnosti.

Společnost ELKO EP je jedním z nejvýznamnějších evropských hráčů v oboru elektroinstalací. Sortiment společnosti prošel dynamickým vývojem, od prosté výroby klasických elektronických modulových přístrojů, přes vývoj a realizaci bezdrátového řešení až k sofistikovanému systému inteligentní elektroinstalace včetně řízení multimédií v celém domě. V roce 2011 dosáhlo ELKO EP tržby ve výši 200 milionů korun. V roce 2012 se stalo Firmou roku ve Zlínském kraji.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.