Sociální sítě
Nahoru

Carollinum započalo svou novou éru

Carollinum zahájilo druhé desetiletí působení na českém trhu luxusních hodinek a klenotů kompletní renovací prodejny v Pařížské ulici č. 11. „Zásadní proměna souvisí s filozofií společnosti a jejím přirozeným vývojem. Jsme malá rodinná firma zaměřená na značky, které ve svém oboru představují absolutní špičku. Proto jsou pro nás klíčové služby, komfort a luxus, jež zázemí našich prodejen zákazníkům poskytuje,“ vysvětluje Tamara Kotvalová, majitelka společnosti Carollinum. „Když jsme před jedenácti lety prodejnu Carollinum v Pařížské otevřeli, byli jsme v hodinářství prakticky nováčky. Dnes už jsme mnohem dál a máme možnost inspirovat se u těch nejlepších,“ upřesňuje Tamara Kotvalová.

„Záměrem bylo, aby interiér působil klasicky, byl důstojný a reprezentativní tak, jak si zasluhují tradičně konstruované mechanické hodinky, které se zde prodávají,“ vysvětluje architekt projektu Adam Slabý. „Nejdůležitější byla celková funkčnost prostoru, jak pro zákazníka – aby se v něm snadno zorientoval, tak pro prodejce. Kromě toho jsem chtěl, aby nechybělo něco typicky českého, protože Carollinum je ryze česká společnost. A tak se dominantou prodejny stal unikátní lustr vyrobený na míru tomuto prostoru v dílně uměleckého skláře Hamřík Chandeliers,“ dodává Slabý.

Úpravy interiéru si vyžádaly i novinky v portfoliu Carollina. Na sklonku minulého roku byl sortiment prodejny rozšířen o nabídku značky Chaumet, jednoho z nejslavnějších francouzských klenotnických domů. V březnu do nových prostor přibyly ještě hodinky špičkové švýcarské manufaktury Roger Dubuis. „Hodinky Roger Dubuis jdou svou vlastní cestou a všem ostatním luxusním hodinkám se designem a konstrukcí vymykají. Je to díky samotnému panu Dubuis, extrémně talentovanému, zkušenému a vášnivému hodináři, který stojí v čele společnosti. Pro nás jsou tyto firmy rodinného charakteru, plně oddané řemeslu, vynikající ve svém odvětví vzorem i inspirací a je nám ctí mít je v portfoliu,“ řekla k nejnovějšímu přírůstku v portfoliu Carollina Tamara Kotvalová.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.