Sociální sítě
Nahoru

Montblanc a jeho mysteriózní zobrazení času

Vlajkovou lodí striktně limitované kolekce Villeret 1858 byl v roce 2009 definitivně celozlatý model Grand Tourbillon Heures Mysterieuses, který byl v červeném 18kt zlatě vyrobený pouze v osmi exemplářích. Na první pohled zaujme svým obřím 2,5Hz tourbillonem ve vrchní části gilošovaného číselníku, nad kterým střeží ručně leštěný a profilovaný můstek, jehož výroba zabere více jak 50 hodin čistého času. V několika krocích je totiž nutné dosáhnout nejenom vysokého lesku, ale také zaoblení, kterého pomocí CNC strojků nelze dosáhnout. Hodinky krátce po svém uvedení imponovali také svým ve spodní části protáhlým pouzdrem, které následně začaly využívat i další modely. Důležitá je skutečnost, že ve vesničce Villeret, respektive přímo ve výrobních prostorách slavné značky Minerva, vyrábí Montblanc nejenom jednotlivé součástky strojku, ale také svůj vlastní vlásek! Pro značku tak není žádný problém experimentovat a vyrábět tradiční ploché nebo cylindrické.

Přízvisko Heures Mysterieuses si hodinky vysloužily díky dvojici průhledných safírových disků, na kterých jsou zvýrazněny ručky, které umožňují odečíst hodiny a minuty. Tyto disky zabírají do soukolí svým aplikovaným ozubením po obvodu a perfektně tak připomínají mysteriózní hodiny z časů dávno minulých. Ačkoli je chod stroje s manuálním nátahem regulován tourbillonem, nelze na číselníku objevit žádnou stopu po sekundové ručce. Škoda, mohla být alespoň na kleci rotující platformy, nicméně hodináři v Montblanc věří, že je to takto v pořádku. Hodinky totiž jsou velmi přesné. A čas? Ten je přeci mysteriózní…

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.