Sociální sítě
Nahoru

Unikátní Ice Pub slaví první narozeniny

Pražský Ice Pub – druhý největší ledový bar v Evropě, slaví první narozeniny. Najít jej lze ve slavném pražském podniku Karlovy lázně, kde před rokem vznikl ve spolupráci s prémiovou značkou piva Heineken. Za loňský rok přivítal téměř 100 000 návštěvníků. Těm, díky unikátní technologii, dokázal nabídnout ledový zážitek po celou sezónu, problém mu totiž nedělají ani třicetistupňová horka. A co na baru v Ice Pubu dostanete? Servíruje se speciální Heineken Extra Cold, za minulou sezonu se piv vypilo téměř 32 000.

Díky velmi úspěšnému provozu a oblibě českých i zahraničních návštěvníků, si Ice Pub zasloužil významné rozšíření, je teď druhým největším ledovým barem v Evropě hned po Londýně,“ komentuje provoz ledového baru Miroslav Lipšanský, spolumajitel Karlových lázní. Zahraniční turisté přitom tvoří 90 % návštěvníků, mezi nimi bar navštívila i taková star, jako je Mel B ze skupiny Spice Girls. Mnozí z nich se do Ice Pubu každý rok vracejí, aby si v tomto atraktivním prostředí mohli vychutnat jedinečný Heineken Extra Cold.

Po rozšíření se nyní v baru nachází 40 tun ledu a díky svému umístění je Ice Pub schopný provozu celoročně. Provoz zajišťuje důmyslný chladicí systém, který s příkonem 3kW vyniká velmi nízkou spotřebou energie a je tedy šetrný k životnímu prostředí. Ice Pub dokáže najednou pojmout až 45 návštěvníků. „I přes to, že mají zákazníci k dispozici teplé bundy a rukavice, je kvůli nízké teplotě -7°C doba pobytu omezena na 20 minut, během kterých si můžou vychutnat jak různé míchané nápoje, tak i Heineken Extra Cold,“ dodává manažer značky Heineken v ČR Richard Gažo.

Podstatou systému Heineken Extra Cold  je vychlazení piva na teplotu těsně pod bodem mrazu. Pivo Heineken, jehož teplota se blíží 0° C, se čepuje do předem namražených sklenic. Zchlazení piva na teplotu kolem nuly zajišťuje dodatečný chladič a také pípa, která je na povrchu pokryta ledem. Výsledkem je v ideálních podmínkách pivo s teplotou cca -2 °C. Česká piva se přitom běžně podávají vychlazená na teplotu kolem 6 – 7°C.

Značka Heineken je světoznámá prvotřídním a unikátním designem svých špičkových barů a v případě Ice Pubu tomu nebylo jinak. Na interiéru ledového baru se podílel designér Igor Valachovič. „Líbila se mi výzva zkusit si práci s ledem a vytvořit z tohoto materiálu prostor, který by měl sloužit po celý rok jako bar. Nakonec se nám povedlo dokonale skloubit koncept moderního podniku s důrazem na unikátnost celého prostředí. Interiér zdobí mimo jiné ledový model nedalekého Karlova mostu či mlýnské kolo z 15. století,“ popisuje práci na Ice Pubu Valachovič.

 „Realizovat takový projekt jsme chtěli již dlouho, ale vždy jsme si mysleli, že v klubu na něj nenajdeme dostatečné prostory. Nakonec nás napadla revoluční myšlenka vyčlenit Ice Pubu celé přízemí Karlových lázní. Samotná realizace pak už byla velice rychlá. Největším problémem bylo v začátcích udržet uvnitř konstantní teplotu, protože žádná mrazící firma neměla doposud s něčím takovým zkušenost,“ dodává Lipšanský.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.