Sociální sítě
Nahoru

SaSaZu představuje nové kambodžské menu

Oblíbená restaurace  SaSaZu v čele s šéfkuchařem Shahafem Shabtayem představuje nové menu. Každý rok se restaurace zaměřuje na jednu z asijských zemí. Stávající menu se pozmění a obohatí o nová jídla a letošní rok se ponese především v duchu kambodžské kuchyně, která naváže na vietnamskou, singapurskou a filipínskou.
Shahaf se letos inspiroval především kambodžskými vesnicemi. Místní lidé jsou chudí, jejich jídlo je však přesto velmi rozmanité. Na místní kuchyni je zajímavá především technika, kterou jídlo zpracovávají. Tou ale i celkovou lokální kulturou se Shahaf inspiroval při vytváření nového menu restaurace SaSaZu. „Byl jsem v Kambodži, když zemřel král, lidé ho uctívali na ulicích a před mými zraky vařili různá jídla. Byl to velký zážitek,“ říká šéfkuchař.
Neměníme pouze jídla ale celou atmosféru SaSaZu, přinášíme nové prvky i do chování obsluhy, novou hudbu, masáže i umění.“  říká Shahaf Shabtay a dodává,  „v Kambodže jsme otevřeli restauraci, místní král žil v Čechách, k téhle zemi tedy máme velmi blízko.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.