Sociální sítě
Nahoru

SaSaZu představuje nové kambodžské menu

Oblíbená restaurace  SaSaZu v čele s šéfkuchařem Shahafem Shabtayem představuje nové menu. Každý rok se restaurace zaměřuje na jednu z asijských zemí. Stávající menu se pozmění a obohatí o nová jídla a letošní rok se ponese především v duchu kambodžské kuchyně, která naváže na vietnamskou, singapurskou a filipínskou.

Shahaf se letos inspiroval především kambodžskými vesnicemi. Místní lidé jsou chudí, jejich jídlo je však přesto velmi rozmanité. Na místní kuchyni je zajímavá především technika, kterou jídlo zpracovávají. Tou ale i celkovou lokální kulturou se Shahaf inspiroval při vytváření nového menu restaurace SaSaZu. „Byl jsem v Kambodži, když zemřel král, lidé ho uctívali na ulicích a před mými zraky vařili různá jídla. Byl to velký zážitek,“ říká šéfkuchař.

Neměníme pouze jídla ale celou atmosféru SaSaZu, přinášíme nové prvky i do chování obsluhy, novou hudbu, masáže i umění.“  říká Shahaf Shabtay a dodává,  „v Kambodže jsme otevřeli restauraci, místní král žil v Čechách, k téhle zemi tedy máme velmi blízko.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.