Sociální sítě
Nahoru

Oris přináší tribut australským lékařům

Nová vydání magazínů 21.Století a Zbraně & náboje avizovala, jako jedna z prvních českých tištěných médií, žhavou novinku, kterou se značka Oris klaní australským lékařům, kteří ke své profesi využívají křídla. Speciální limitovaná edice hodinek, které vyjdou na 40 000 Kč, bude dostupná i v České republice, přičemž v Praze to bude v hodinářství Koscom v ulici Na Poříčí a v Klenotnictví Altman na Václavském náměstí. Na své si přijdou i v Brně v Klenotnictví Hanák a ve Velkých Bílovicích v Hodinářství Opluštil, a to už během jediného měsíce.

Australská lékařská služba vůbec poprvé využila letounů v roce 1928. Od té doby se tito „létající doktoři“ stali legendami svého oboru a podařilo se jim zachránit nespočet životů. Dnes se na jejich služby spoléhá celý „outback“. Letka čítající 61 letouny ročně dodává zdravotní potřeby na více než 14 000 klinik, přičemž sama disponuje 26 základnami, z čehož pět jich je v opuštěné poušti. Právě na počest této organizace vzniklo 2000 mechanických leteckých hodinek, jejichž tradiční design doplňují drobné detaily, jako je například oranžová pulsometrická stupnice. Vzhledem k několika časovým pásmům, kterými je Austrálie propletena, nechybí na 44mm hodinkách Oris Royal Flying Doctor Service s automatickým nátahem ani vnitřní otočný kroužek řešící další časy.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.