Sociální sítě
Nahoru

Great Dinners spojila svět koňaků Martell s vynikající gastronomií

Ve čtvrtek 2. května proběhla slavnostní večeře Great Dinner with Martell pořádaná společností Jan Becher – Pernod Ricard. Hosté mohli ochutnat sedmichodové menu připravené třemi šéfkuchaři – Janem Punčochářem (Le Terroir), Petrem Hajným (Chagall’s Club Restaurant) a Ladislavem Doušou (Sokolovna). Toto menu bylo inspirováno chuťovými profily tří známých koňaků z portfolia firmy Martell – V.S.O.P., XO a Cordon Bleu. Celým večerem provedl hosty český odborník na etiketu Ladislav Špaček a francouzský zástupce firmy Martell Christophe Pienkowski.

Důvod k uspořádání gastronomického večera vysvětluje Petra Fialová, Brand manažerka značky Martell „inspirovali jsme se projektem Pure Gourmet, kterým Martell ve světě popularizuje spojení prémiového koňaku a gastronomie, a vznikl z toho koncept večeří Great Dinners, kterým bychom tento trend v gastronomii rádi představili také u nás. Doufáme, že tato večeře nebude poslední a že budeme moci spolupracovat s dalšími skvělými šéfkuchaři na volném pokračování.

Večeře se zúčastnil také Christophe Pienkowski, který jako Brand Development Manager má na starosti projekt Pure Gourmet. „Jednalo se o první gastronomický event spojený s koňaky Martell, který mohli čeští hosté navštívit. Doufám, že jsme všechny přesvědčili, že vynikající koňak a skvělá gastronomie patří k sobě. Je pro nás velmi důležité představit náš koncept Pure Gourmet v kontextu, který ukazuje náš koňak jako vhodný doplněk haute cuisine, a dokázat tak, že koňak nemusí být jen nápoj, který si užíváme po jídle nebo jako drink v klubech.”

Obecnější důvody k uspořádání akce Great Dinners právě s Martellem vysvětluje Brand manažerka Martell Petra Fialová: „Pečlivě opečovávaná receptura, tradice a řemeslná zručnost ve spojení s využitím těch nejlepších ingrediencí jsou kvality typické pro koňaky Martell. Tyto kvality zároveň definují práci těch nejlepších kuchařů, kteří se věnují vrcholné gastronomii. Proto nám připadalo přirozené tyto dvě disciplíny – tradiční koňak a to nejlepší z české gastronomie – spojit do jednoho celku a věříme, že Great Dinners budou inspirovat k tvorbě nejen námi oslovené šéfkuchaře, ale také další kuchaře a gastronomickou komunitu u nás.”

Více z rubriky Degustace

  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Sázka na dokonalou chuť bez kompromisů

    Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Zatímco ostatní fine...

    Jan Pešek18.6.2020
  • Návrat v krabičce

    Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly....

    Jan Pešek22.4.2020
  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.