Sociální sítě
Nahoru

Great Dinners spojila svět koňaků Martell s vynikající gastronomií

Ve čtvrtek 2. května proběhla slavnostní večeře Great Dinner with Martell pořádaná společností Jan Becher – Pernod Ricard. Hosté mohli ochutnat sedmichodové menu připravené třemi šéfkuchaři – Janem Punčochářem (Le Terroir), Petrem Hajným (Chagall’s Club Restaurant) a Ladislavem Doušou (Sokolovna). Toto menu bylo inspirováno chuťovými profily tří známých koňaků z portfolia firmy Martell – V.S.O.P., XO a Cordon Bleu. Celým večerem provedl hosty český odborník na etiketu Ladislav Špaček a francouzský zástupce firmy Martell Christophe Pienkowski.

Důvod k uspořádání gastronomického večera vysvětluje Petra Fialová, Brand manažerka značky Martell „inspirovali jsme se projektem Pure Gourmet, kterým Martell ve světě popularizuje spojení prémiového koňaku a gastronomie, a vznikl z toho koncept večeří Great Dinners, kterým bychom tento trend v gastronomii rádi představili také u nás. Doufáme, že tato večeře nebude poslední a že budeme moci spolupracovat s dalšími skvělými šéfkuchaři na volném pokračování.

Večeře se zúčastnil také Christophe Pienkowski, který jako Brand Development Manager má na starosti projekt Pure Gourmet. „Jednalo se o první gastronomický event spojený s koňaky Martell, který mohli čeští hosté navštívit. Doufám, že jsme všechny přesvědčili, že vynikající koňak a skvělá gastronomie patří k sobě. Je pro nás velmi důležité představit náš koncept Pure Gourmet v kontextu, který ukazuje náš koňak jako vhodný doplněk haute cuisine, a dokázat tak, že koňak nemusí být jen nápoj, který si užíváme po jídle nebo jako drink v klubech.”

Obecnější důvody k uspořádání akce Great Dinners právě s Martellem vysvětluje Brand manažerka Martell Petra Fialová: „Pečlivě opečovávaná receptura, tradice a řemeslná zručnost ve spojení s využitím těch nejlepších ingrediencí jsou kvality typické pro koňaky Martell. Tyto kvality zároveň definují práci těch nejlepších kuchařů, kteří se věnují vrcholné gastronomii. Proto nám připadalo přirozené tyto dvě disciplíny – tradiční koňak a to nejlepší z české gastronomie – spojit do jednoho celku a věříme, že Great Dinners budou inspirovat k tvorbě nejen námi oslovené šéfkuchaře, ale také další kuchaře a gastronomickou komunitu u nás.”

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.