Sociální sítě
Nahoru

Trend: do luxusní kuchyně dřez z keramiky

Pracovní deska a dřez jsou určitě ta nejzatíženější místa kuchyňské linky. Zde se odehrávají veškeré práce, při kterých na povrch dřezu působí mechanické vlivy jako oděr a údery smýkáním nádobí po dnu dřezu, chemické vlivy dané přítomností vody, šťáv a barviv uvolněných ze zpracovávaných potravin, nebo také chemikálií z čistících prostředků, a v neposlední řadě tepelné vlivy. Ke kvalitní kuchyni proto patří deska a dřez z nejkvalitnějšího materiálu.

Tvrdost, odolnost vůči poškrábání, odolnost vůči teplotním šokům i vůči agresivním chemikáliím – to všechno reprezentuje právě keramika. Glazura je hladká a na povrchu neporézní, nenasákavá. Nečistoty se zde proto nemohou uchytit tak pevně, jako na jiných materiálech, barviva z čaje, kávy, ovocných šťáv nezanechávají stopy. Udržování čistoty je snadné a při dobré péči vypadá dřez jako nový i po mnoha letech.

Ale nejde jen o praktické vlastnosti. Keramické dřezy zřetelně zvýrazňují design sestavy kuchyňského nábytku, na první pohled zaujmou, působí nevšedním dojmem. V zahraničí jsou dřezy z keramiky ve vybavování kuchyní trvalým trendem a také u nás je renomovaná kuchyňská studia už nabízejí.. Vyrábějí se keramické dřezy pro všechny možné způsoby montáží do kuchyňské linky a v mnoha barvách glazur.

Špičkové vlastnosti keramiky a široká nabídka tvarů, velikostí a barev keramických dřezů dávají designérům kuchyňského nábytku mnoho možností.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.