Sociální sítě
Nahoru

Prague Food Festival 2013 se i přes nepřízeň počasí vydařil!

Od 24. do 26. května 2013 proběhl v Královské zahradě Pražského hradu VII. Ročník PRAGUE FOOD FESTIVALU. Areál původních středověkých vinic hostil 24 nejlepších a nejzajímavějších restaurací, vyhlášené sommeliéry, barmany a producenty nápojů a potravin. I přes nepřízeň počasí byla návštěvnost stejná jako loňský rok – přes 18 000 hostů, což je absolutní kapacita tohoto prestižního místa. Festival se nesl v duchu motta „Nejezte blbě!“ „Za sedm festivalů podruhé pršelo. Nicméně lidé přišli, což nás nesmírně těší a vidím to jako důkaz toho, že kvalitní gastronomie přitahuje, že se návštěvníci chtějí něco nového dozvědět a hlavně nechtějí jíst blbě,“ řekl zakladatel festivalu Pavel Maurer. Vlivem deštivého počasí se letos osvědčila novinka – degustační stany u každé restaurace, ve kterých se hosté mohli schovat a v klidu si vychutnat pokrmy.

Pátečního slavnostního zahájení festivalu se zúčastnilo všech 24 šéfkuchařů, kteří nastoupili před hosty s gastronomickými atributy prezentující jejich kuchyni. Pavel Maurer, producentka PFF Monika Maurerová a náměstek generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavoral nakrojili společně první sousto festivalu z 50 kg dortu, který měl na sobě 300 ks čokoládových pralinek Lindt.

Neméně důležitým ceremoniálem bylo nedělní finále gastronomického kvízu „Nejezte blbě!“. Z 478 účastníků se na pódium do Míčovny probojovalo 5 finalistů. Vítězem se stal Jaroslav Krištof ze Žďáru nad Sázavou a získal tak 2 letenky od společnosti Air Mauritius a 5 denní pobyt v luxusním hotelu Constance Belle Mare Plage. „Poprvé jsem se účastnil nějaké soutěže. Zajímám se hodně o gastronomii. Kdysi jsme jezdili ke známým do Francie – jejich kuchyně mě k tomu přivedla a tím pádem i k vínu. Mimo prvního ročníku v Sovových Mlýnech jsme pravidelnými návštěvníky Prague Food Festivalu, na zimním Grand Restaurant Festivalu jsem byl 3krát. Ale na Mauritiu jsem nikdy nebyl a takhle daleko už vůbec ne,“ zhodnotil šťastný vítěz.

Nejúspěšnější restaurací stejně jako v loňském roce se stala restaurace U Emy Destinnové, kde hosté mohli ochutnat od amerického šéfkuchaře Stevena Trumpfhellera například jelení carpaccio s liškami či grilovaný steak z Ahi tuňáka s avokádovým krémem. Druhým nejúspěšnějším podnikem na PFF se stal Le Grill & Garden@Kempinski pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera a třetí místo získal Ondřej Slanina z podniku Chateau St. Havel.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.