Sociální sítě
Nahoru

Prague Food Festival 2013 se i přes nepřízeň počasí vydařil!

Od 24. do 26. května 2013 proběhl v Královské zahradě Pražského hradu VII. Ročník PRAGUE FOOD FESTIVALU. Areál původních středověkých vinic hostil 24 nejlepších a nejzajímavějších restaurací, vyhlášené sommeliéry, barmany a producenty nápojů a potravin. I přes nepřízeň počasí byla návštěvnost stejná jako loňský rok – přes 18 000 hostů, což je absolutní kapacita tohoto prestižního místa. Festival se nesl v duchu motta „Nejezte blbě!“ „Za sedm festivalů podruhé pršelo. Nicméně lidé přišli, což nás nesmírně těší a vidím to jako důkaz toho, že kvalitní gastronomie přitahuje, že se návštěvníci chtějí něco nového dozvědět a hlavně nechtějí jíst blbě,“ řekl zakladatel festivalu Pavel Maurer. Vlivem deštivého počasí se letos osvědčila novinka – degustační stany u každé restaurace, ve kterých se hosté mohli schovat a v klidu si vychutnat pokrmy.

Pátečního slavnostního zahájení festivalu se zúčastnilo všech 24 šéfkuchařů, kteří nastoupili před hosty s gastronomickými atributy prezentující jejich kuchyni. Pavel Maurer, producentka PFF Monika Maurerová a náměstek generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavoral nakrojili společně první sousto festivalu z 50 kg dortu, který měl na sobě 300 ks čokoládových pralinek Lindt.

Neméně důležitým ceremoniálem bylo nedělní finále gastronomického kvízu „Nejezte blbě!“. Z 478 účastníků se na pódium do Míčovny probojovalo 5 finalistů. Vítězem se stal Jaroslav Krištof ze Žďáru nad Sázavou a získal tak 2 letenky od společnosti Air Mauritius a 5 denní pobyt v luxusním hotelu Constance Belle Mare Plage. „Poprvé jsem se účastnil nějaké soutěže. Zajímám se hodně o gastronomii. Kdysi jsme jezdili ke známým do Francie – jejich kuchyně mě k tomu přivedla a tím pádem i k vínu. Mimo prvního ročníku v Sovových Mlýnech jsme pravidelnými návštěvníky Prague Food Festivalu, na zimním Grand Restaurant Festivalu jsem byl 3krát. Ale na Mauritiu jsem nikdy nebyl a takhle daleko už vůbec ne,“ zhodnotil šťastný vítěz.

Nejúspěšnější restaurací stejně jako v loňském roce se stala restaurace U Emy Destinnové, kde hosté mohli ochutnat od amerického šéfkuchaře Stevena Trumpfhellera například jelení carpaccio s liškami či grilovaný steak z Ahi tuňáka s avokádovým krémem. Druhým nejúspěšnějším podnikem na PFF se stal Le Grill & Garden@Kempinski pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera a třetí místo získal Ondřej Slanina z podniku Chateau St. Havel.

Více z rubriky Degustace

  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Sázka na dokonalou chuť bez kompromisů

    Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Zatímco ostatní fine...

    Jan Pešek18.6.2020
  • Návrat v krabičce

    Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly....

    Jan Pešek22.4.2020
  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.