Sociální sítě
Nahoru

Baldinini šije ze slavné kůže Saffiano

Italská značka Baldinini se stala ikonou ve světě módní obuvi. Není divu, že se firma rozhodla rozšířit svoje znalosti a umění práce s kůží také na výrobu luxusních a skvěle propracovaných kabelek, pánských aktovek a peněženek. Nově se kabelky Baldinini začínají šít také ze slavné kůže Saffiano. Gimmi Baldinini, designér a majitel rodinné firmy Baldinini, navrhuje opravdu osobité kousky a k jejich výrobě používá vždy ty nejkvalitnější materiály. Ať už se jedná o boty či doplňky. Pro své produkty se nově rozhodl používat právě i tzv. safiánovou kůži. Kůže Saffiano se stala naprostým fenoménem. Je ideální nejen na výrobu kabelek, ale také pánských tašek, pouzder na notebooky nebo na zhotovení peněženek či pásků.

Několik kusů ze safiánové kůže má ve svém portfoliu i značka Baldinini. Je to například nádherná, elegantní a nadčasová kabelka s řemínky neboli „Bag with straps“. K dostání je ve dvou odstínech, v černé a pudrové barvě. Kabelka má dvojitý zip, po obou stranách řemínky uchycující konce zipů, dvě pevná ucha. Centrální zapínání a logo firmy Baldinini je provedeno v lesklém kovu.

Pro muže najdete v současné kolekci Baldinini z kůže Saffiano peněženku a klasickou aktovku s rukojetí na dokumenty či notebook v hnědo-cihlové barvě. Ve stejných odstínech byla vyrobena ze safiánové kůže i dámská varianta, tedy pracovní kabelka s postranní kapsou, a peněženka. Co to vlastně je kůže Saffiano neboli safiánová kůže? Nejde o speciální druh kůže, ale o její nezaměnitelné zpracování. Saffiano je tedy spíše název pro unikátní texturu. Jde o diagonální vzor vyražený do kvalitní telecí kůže. Ražbou se vytvoří typická křížková struktura. Na závěr se kůže ještě napouští speciálním voskem. Výsledkem je kůže, která je velmi odolná proti vodě, odření a škrábancům. Kabelku, pouzdro nebo peněženku z kůže Saffiano prostě nezničíte. Výrobek navíc nezískává patinu, je lesklejší a vypadá stále jako nový. Cenově navíc peněženku nezatíží. Hodnota dámské kabelky byla stanovena na 13 000 Kč a pánské aktovky dokonce jen 12 700 Kč. Baldinini lze pořídit v Parkhotelu Pupp v Karlových Varech nebo v Praze, a to v ulici Široká 11 nebo havířská 3.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.