Sociální sítě
Nahoru

Pero Lex bojující za spravedlnost

Už ve starém Římě platila latinská fráze „dura lex, sed lex“ říkající, že „zákon je tvrdý, ale je to zákon“. Právě podle ni je pojmenována nová exkluzivní kolekce sněhově bílých plnicích per slavné značky Delta Italy. Se jménem Lex jich vznikne pouhých 754 kusů, přičemž několik z nich je určeno i pro Českou republiku, a to s cenovkou 18 755 Kč. Přiznejme si, že i když je jeho klip zkrášlen symbolem vah, který vznikl ze smaltu, určitě neskončí u žádných zákonodárců či soudců – náleží tedy těm, kteří chtějí dostát pocitu, že berou zákon do vlastních rukou, a to i přes to, po svém, tedy v rámci zákona, bojácně bojují proti konkurenci.

Samotné pero vzniklo z kaseinu a je chráněné glazurou, stejně jako kovové elementy byly ošetřeny vrstvou rhodia. Toto pero je vybaveno tlačítkovým mechanismem. Kvalitní hrot pera je vyroben z 18 karátového zlata a oceli. Jméno pera se vztahuje k období, kdy bylo ve starém Římě zavedeno psané právo. Do této doby byly zákony předávány ústně. Na základě ústních podání byly zákony soudy upraveny a sepsány.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.