Sociální sítě
Nahoru

Med od Jaeger-LeCoultre, který nelze koupit

Louky v údolí Vallé de Joux, jež se rozprostírají v pohoří Jura zhruba hodinu jízdy od Ženevy,  nejsou domovem pouze slavných hodinářských manufaktur, ale také zemědělců různých druhů, včelařů a také sýrařů, za kterými sem jezdí návštěvníci z celého světa – přičemž tím nejslavnějším místním sýrem je rozhodně AOC certifikovaný Le Vacherin Mont d’Or. Nás však zaujal nejvíce nový květový med, který pochází z úlů, které byly z hor převezeny do těsné blízkosti slavné manufaktury Jaeger-LeCoultre v Le Sentier.

Značka, která letos slaví 180. let své hvězdné existence, se rozhodla svým návštěvníkům nadělit něco, co si nikde na světě nekoupí. Med. A to sice z květů flóry, jež obklopují výrobní prostory. Včelí úly totiž stojí přímo naproti hlavnímu vstupu do celého komplexu budov a při příjezdu si jich nelze opravdu nevšimnout.

Dárkové balení, obsahující 125 mg jemného medu, je dodáváno v malé papírové krabičce a to s logem slavného hodinářského domu. To zdobí i skleněnou lahvičku. A cena? Jak už bylo řečeno, tento med je určen pouze návětěvníkům manufaktury a VIP klientele a sběratelům hodinky značky.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.