Sociální sítě
Nahoru

Med od Jaeger-LeCoultre, který nelze koupit

Louky v údolí Vallé de Joux, jež se rozprostírají v pohoří Jura zhruba hodinu jízdy od Ženevy,  nejsou domovem pouze slavných hodinářských manufaktur, ale také zemědělců různých druhů, včelařů a také sýrařů, za kterými sem jezdí návštěvníci z celého světa – přičemž tím nejslavnějším místním sýrem je rozhodně AOC certifikovaný Le Vacherin Mont d’Or. Nás však zaujal nejvíce nový květový med, který pochází z úlů, které byly z hor převezeny do těsné blízkosti slavné manufaktury Jaeger-LeCoultre v Le Sentier.

Značka, která letos slaví 180. let své hvězdné existence, se rozhodla svým návštěvníkům nadělit něco, co si nikde na světě nekoupí. Med. A to sice z květů flóry, jež obklopují výrobní prostory. Včelí úly totiž stojí přímo naproti hlavnímu vstupu do celého komplexu budov a při příjezdu si jich nelze opravdu nevšimnout.

Dárkové balení, obsahující 125 mg jemného medu, je dodáváno v malé papírové krabičce a to s logem slavného hodinářského domu. To zdobí i skleněnou lahvičku. A cena? Jak už bylo řečeno, tento med je určen pouze návětěvníkům manufaktury a VIP klientele a sběratelům hodinky značky.

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.