Sociální sítě
Nahoru

Komfort, zábava, relaxace aneb léto jako u moře

Strávit dovolenou na pláži i na kole jako na Jadranu, a když se pokazí počasí tak relaxací ve wellness centru nebo turnajem v bowlingu? To vše lze prožít hodinku od Prahy. Nevěřite? Přinášíme podrobný report ze stále více vyhledávaného hotelu Port, který ač je zdánlivě nenápadný dokáže překvapit svým servisem.

Pokud chcete strávit svoji dovolenou nebo jen prodloužený víkend v tuzemsku, a přitom netrnout strachy,  jak se zabavíte, když se zrovna nevyvede počasí, zkuste se ubytovat právě zde. Nezáleží navíc na tom, zda jste v páru nebo celá rodina. Naše zkušenosti z právě uplynulého víkendu, kdy jsme hotel Port navštívili,  jstou více než pozitivní.

Nově zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový hotel stojí přímo na břehu rozlehlého Máchova jezera, které je krásné v jakékoliv roční době. Kombinace původní funkcionalistické budovy s moderní dostavbou a vkusným vybavením interiérů vytváří velmi příjemnou atmosféru, která prochází celým hotelem. Kromě 62 komfortních pokojů má hotel v zásobě i 2 apartmá a 1 junior suite.  Většina pokojů má svůj vlastní balkon s výhledem na jezero, ale největší luxus hostům nabízejí apartmá a junior suite. V nejvyšších patrech hotelu a na vlastní rozlehlé terase na Vás čeká absolutní soukromí, relaxační vířivá vana se sklenkou oblíbeného pití a v případě junior suite i osobní výtah.

Snídani si můžete objednat do postele nebo si užít atmosféru ranní prosluněné terasy restaurantu “Panorama”, ze které je skvělý výhled na pláž, přístavní molo, celé jezero i hrad Bezděz. Kvůli vysoké kvalitě a čerstvosti se hotel snaží využívat místní či regionální dodavatele surovin a věří, že je to na výsledcích jejich kuchařského týmu opravdu znát. Kulinářský zážitek je vždy nutné doplnit o skvělá vína, která se budou snoubit s místními gastronomickými pochoutkami. Vybírat můžete nejen z moravských či zahraničních, ale i z vín z regionální Mělnické vinařské podoblasti. Letní večer na terase s dobrým jídlem, sklenkou vína a jedinečnou scenérií zapadajícího slunce je nezapomenutelným zážitkem.

V horkém létě můžete relaxovat na vlastní pláži či u venkovního bazénu. Dobrodružnější povahy si v hotelu mohou zapůjčit lehký katamarán a vyzkoušet si plachtění, ti ostatní mají k dispozici šlapadlo či lodičky. Přímo u hotelového mola pravidelně zastavujídvě ze čtyř místních výletních lodí a byl by hřích, nepodniknout okružní plavbu po jezeře.Množství upravených cyklotrastras uspokojí milovníky cyklistiky a většinu z nich hravě zvládnou i nesportovci.  Můžete si zahrát i minigolf, tenis, ruské kuželky nebo třeba plážový volejbal. Neomezeně můžete také využívat dobře vybavenou hotelovou půjčovnu sportovních potřeb. To vše se nabízí v uzavřeném lesoparku o rozloze 3,5 hektaru přímo na břehu jezera, kde vás určitě nebude nic rušit.

Nepřeje-li počasí vodním sportům, není třeba zoufat. Hotel Port má krásný vnitřní bazén a wellness centrum s párou, saunou, teplou vířivkou a nabídkou několika druhů masáží i dalších krášlících procedur. Zacvičit si lze i v malém  fitnessu. K dispozici je také badminton, stolní tenis a dokonce dvě bowlingové dráhy.

Ani příznivci golfu nepřijdou zkrátka. Ubytování u Máchova jezera je vhodným východištěm  pro hru hned na několika hřištích. Nejbližší (do 20 min) je Golfový klub Mladá Boleslav (18), dále Golf Ještěd (9) u Českého Dubu, Malevil (18) v Heřmanicích v Podještědí, Grabštejn (9) u Chrastavy či Golf Kotlina Terezín (9) u Litoměřic. Potrénovat odpaly na driving range, vyzkoušet putting a chipping green nebo 6 jamkovou akademii však můžete přímo v Doksech. Mimo občerstvení a výše uvedené tréninkové aktivity, Golf Club Doksy poskytne i relax v krásné přírodě s výhledem na hrad Bezděz.

Co dodat závěrem? Snad jen, že i v Čechách může být krásně, přičemž právě hotel Port je toho zdárným příkladem. Více informací o něm a všechny telefonní kontakty jsou pak na oficiální stránkách tohoto příjemného překvapení, jež se rozprostírá pár minut jízdy za Prahou.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.