Sociální sítě
Nahoru

Savoy Westend hostil závod veteránů

Karlovy Vary se o víkendu proměnily v neodolatelné místo, do jehož nitra se sjeli příznivci tradičních automobilů z celé Evropy. Důvodem byl vskutku neotřelý závod napříč západními Čechy – Savoy Westend Hotel Carlsbad Classic 2013.

Jak už název napovídá, start a přehlídka všech přihlášených vozů probíhala právě v prostorách jednoho z nejžádanějších a nejvyhledávanějších hotelů lázeňského města, které se svou rozlohou a jedinečnou architekturou nemá vskutku za co stydět. Naopak! Zcela s přehledem lze resort secesních vilek titulovat jako jeden z nejkrásnějších ve střední Evropě. Ne náhodou si místní servis pochvalovali všichni zúčastnění, ostatně stejně jako redakce magazínu Top Cars a zástupci portálu iLuxus, kteří zde nemohli chybět.

Za slunečného počasí došlo k odstartování celého dvoudenního motoristického svátku už v pátek 26. července. Zatímco v ranních hodinách bylo možné více než padesátku závodních veteránů obdivovat před hlavní vilou komplexu, v odpoledních bylo vše oficiálně odstartováno a nadšení řidiči vyrazili vstříc zážitkům, který jim cesta napříč lázeňským trojúhelníkem přislibovala.

V rámci nultého ročníku setinové rally Carlsbad Classic čekalo účastníky více než 250 kilometrů, během kterých piloti navštívili nejenom hlavní lázeňská města, ale například i místní sklárny Moser proslulé svým křišťálem a ruční výrobou na vskutku vysoké úrovni, o čemž mimo jiné svědčí mezinárodní věhlas této české značky. Ta navíc zhotovila a věnovala vítězi unikátní pohár navržený šéfdesignérem Lukášem Jabůrkem.

Trojici vítězných posádek byly navíc předurčeny hodinky značky Junghans v celkové hodnotě převyšující sto tisíc korun. Všechny modely, vyzařující příslušnost k čistému stylu bauhaus, vycházely z kolekce inspirované tvorbou velikána Maxe Billa, který pro značku v polovině minulého století navrhoval hodiny a hodinky.

První setinová rally veteránů a oldtimerů však přinesla i mnoho dobročinní. Součástí celé akce byla totiž večerní aukce obrazů veteránů, které daroval český malíř Robert Vician, jehož oleje zažívaly uvnitř honosných prostor hotelu Savoy Westend jakousi vernisáž. Vydražené prostředky, ke kterým nakonec přispěla i vydražená poukázka na prezidentské apartmá právě v hotelu Savoy Westend, putovaly na konto neziskové organizace Pavlíny Němcové.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.