Sociální sítě
Nahoru

Za gurmánským zážitkem

Nejen pro milovníky kvalitního vína, ale také lihovin, destilátů, vytříbených cukrovinek a ostatních pochutin je určeno setkání s názvem Tastes of the World. Účastnit se ho je možné v barokním Michnově paláci na Praze 1 od pátku 27. září do neděle 29. září, a to vždy od 14:00 do 21:00 hodin. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji Ticketpro za 129 korun, v místě konání potom za 149 korun. Třídenní festival vás přenese do gurmánského světa, ve kterém ochutnáte nevšední delikatesy, jako například kravské a ovčí sýry, kachní terinky s cibulovou marmeládou, k dostání budou i čokolády s netradičními příchutěmi (chilli, pepř, zázvor), voňavá káva, znamenité likéry a mnoho dalších. Hlavním lákadlem jsou ale světová vína, ať už z tradičních vinařských států Francie, Itálie, Španělska či Jižní Ameriky, nebo méně obvyklých destinací typu Čína, Libanon, Izrael a z Nového Světa. Kromě volných degustací nabídne Tastes of the World také bohatý doprovodný program, jímž vás provede známý moderátor Libor Bouček. V něm se například dozvíte, jak správně párovat francouzská vína a sýry nebo se zúčastníte řízené degustace. Návštěvou festivalu navíc přispějete na dobrou věc – z každé prodané vstupenky totiž poputuje 5 korun na konto sbírky Světluška, která pomáhá lidem s těžkým zrakovým postižením. Kompletní informace o akci včetně menu s degustovanými produkty lze najít na www.tastes.eu.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.