Sociální sítě
Nahoru

Výsledky ze Spa: na prvním místě Casio, v závěsu Hublot a IWC

Uplynulý víkend zpříjemnily hned dvě významné motoristické události. Zatím co v Brně se sjeli vyznavači jedné stopy, aby obdivovali výkony jezdců královské třídy Moto GP, belgické Spa zažívalo další jízdy série F1. Při této příležitosti se odhodlalo také japonské Casio, které je partnerem stáje Infiniti-Red Bull Racing, k oficiálnímu představení své nové modelové řady multifunkčních hodinek Edifice v limitované produkci. Ty byly oficiálně odhaleny v průběhu slavnostního večera na zámku Chateau St. Gerlach, kde byl přítomen i testovací pilot stáje Švýcar Sébastien Buemi. V průběhu ranní prezentace, tentokráte už na závodním okruhu ve Spa-Francorchamps, a to v soukromých VIP prostorách v zatáčce La Source s výhledem na legendární Eau Rouge, pak došlo k jejich oficiálnímu předání šéfovi týmu Christianu Hornerovi. Tento bývalý pilot se stal prvním oficiálním držitelem těchto hodinek, jejichž přítomnost na českém trhu byla přislíbena už na začátek září. Touha značky Casio po absolutní spokojenosti zákazníků a tím pádem i čestných hostů tak stála i za velkými investicemi do projektu. Dodejme jen, že pronájem prostor na jeden den přesahuje šest milionů českých korun, čímž posouvá svůj marketing rozhodně dál, nežli konkurenční značky na Velké ceně Belgie přítomné. Sedm kilometrů a čtyři metry dlouhá trať přála trojnásobnému mistrovi světa, jehož rekordní čas zde nebyl od roku 2009 překonán. Sebastian Vettel, ambasador hodinářské značky Casio, tak na suché trati nádherně a čistě zvítězil, a to systémem start – cíl, a nechal za sebou Španěla Fernanda Alonsa, ze stáje sponzorované ženevskou značkou Hublot, a Lewise Hamiltona, který své náramkové hodinky IWC hrdě ukazoval na příjemném třetím místě. A již zmíněné hodinky? Další počin v sérii Edifice nesoucí logo Red Bull vychází z již existujícího modelu, představeného před měsícem, nicméně ve svém designu nese drobné změny. Převážně se jedná o vzhled číselníku a využití modrých, na místo červených, detailů. Ocelové hodinky jinak využívají nejmodernější japonský strojek, který Casio vyvíjelo i pro modely G-Shock – nicméně v jemné úpravě. Hodinky se solárním napájením tak kromě přesného času, který je řízen radiový vysílačem, nabízí také čas v druhé časové zóně, akustický alarm, stopky s pamětí zajišťující až deset různých měření, odpočet a také kompas. V prodeji budou s cenovkou pohybující se pod hranicí dvaceti tisíc a jelikož se jedná o jednorázovou edici, jejich produkce bude limitována – přičemž množství kusů zatím nebylo stanoveno.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.