Sociální sítě
Nahoru

Nejbezpečnější pick-up Evropy i pro extrémní sporty

Brody a zvýšený průtok v korytech řek, bahno a kluzké stezky a mokré kamenní pokryté spadanými listy a kluzkým jehličím – zatímco tyto krásy podzimu mohou být pro některé vozy tristní, nový Ford Ranger se s nimi vypořádá více než snadno a hladce. Ne nadarmo si totiž vysloužil prestižní ohodnocení International Pick-Up Award 2013, ve kterém byly zohledněny jeho vynikající jízdní vlastnosti na silnici i v terénu. Toto ocenění navíc podtrhuje všech pět hvězdiček Euro NCAP stvrzujících jeho výsadní postavení na trhu pick-upů. Dle nových a daleko náročnějších pravidel totiž opětovně obhájil pozici nejbezpečnějšího vozu ve své kategorii! Nový a všestranný Ranger je k mání se třemi různými druhy karoserie: Single Cab, Super Cab a Double Cab, jež patří k nejprostornějším ve své třídě. Pod kapotou může mít jeden ze dvou výkonných a hospodárných vznětových motorů Duratorq TDCi, přičemž se vyrábí se ve variantách 4×2 i 4×4. Důležité je, že kromě svého reprezentativního vzhledu nabízí úžasnou stabilitu v terénu, ve kterém jednoduše dokáže, že je skvělý i pro práci. Tím, že je Ranger nový od prvního do posledního šroubku, uveze více nákladu než v minulosti a utáhne těžší přívěs než kterýkoliv konkurent. Kromě toho zahrnuje řidiče inovativní výbavou a nejmodernějšími asistenčními systémy. Varianta Wildtrak, za téměř milion českých korun, uhrane nejenom zářivou oranžovou barvou karosérie, ale hlavně svými proporcemi. Tento „dělník“ je prostě nepřehlédnutelný! Kromě toho, že jej na klasických silnicích rozhodně nepřehlédnete, svou silou bude nápomocný i při menšinových sportech. „S tímto „tankem“ můžete totiž tam, kde pro všechny ostatní cesty končí. A zatímco někteří musí zaparkovat své automobily pod sjezdovkou či na kraji lesa vyznavači downhillu či freeridu se pohodlně dostanou přesně tam, kam chtějí. Jemný adrenalin tak nezačíná na samém vrcholu sjezdovky, ale už pod ní“ nechal se slyšet přední český biker a vyznavač adrenalinových sportů Libor Rys, který s Fordem Rangerem má jen vynikající zkušenosti.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.