Sociální sítě
Nahoru

Breitling Jet Team přeletěl přes Prahu na oslavu svého návratu do Evropy

Po dvanácti měsících na cestách přes Čínu, jihovýchodní Asii, Jižní Koreu, Japonsko a Rusko přeletěl Breitling Jet Team přes historické centrum Prahy na oslavu svého návratu do Evropy. První civilní letecký tým na světě ustanovil další světový rekord při svém posledním turné, kdy nalétal 40 000 km, což odpovídá délce obvodu Země. Sedm velmi zkušených pilotů absolvovalo náročné tranzity přes hory Mongolska, džungle Bornea, Jihočínské moře a poušť Gobi, aby přiblížili své vybroušené představení novému publiku. Z leteckého pohledu si tým užil létání v nízkých výškách a v těsné formaci přes některé ze světově známých a ikonických památek včetně: Petronas Towers, chrámu Borobudur v Indonésii, hory Fuji a Velké čínské zdi.

Po náročném roce stráveném na palubě letadel si piloti užívají toho, že jsou zpět v Evropě. Česká republika, která původně vyrobila trysková letadla L-39C Albatros, na kterých tým létá. Speciální přelet nad Prahou konal těsně před Czech International Air Fest (CIAF), která se konal v Hradci Králové během uplynulého víkendu. Na 20. ročníku CIAF navíc byla k vidění celá show Jet Teamu.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.