Sociální sítě
Nahoru

Manufaktura Zenith otevřela v Praze svůj první butik

Nový butik Zenith v Pařížské ulici byl otevřený už na konci léta letošního roku. V rámci oficiálního otevření tento čtvrtek však přijel pozvání do Prahy i prezident společnosti, Jean Frédéric Dufour, který se spolu s jednatelem firmy, jež butik Zenith provozuje, Janem Zvadou, a také Ivou Kubelkovou, která celou akci uváděla, ujal slavnostního přestřižení pásky. Zenith Praha patří k pouhým dvěma exkluzivním evropským butikům a nabízí hodinářské kolekce, které v České republice doposud nebyly k vidění. V nových a příjemných prostorách blízko Staroměstského náměstí je vystaveno mnoho unikátních modelů z různých kolekcí. Jednou z hlavních dominant vystavených hodinek je legendární edice El Primero, jejíž první modely byly představeny již v roce 1969. Je kombinací tradice a moderního přístupu. Hodinky z jiné kolekce s názvem Pilot upoutají specifickým designem, připomínajícím budíky v leteckých kokpitech. Edice hodinek Academy nabízí ty nejsložitější hodinářské komplikace. Příkladem budiž limitovaná edice s gyroskopickým mechanismem pro kontrolu zemské přitažlivosti, která regulačnímu orgánu hodinek umožňuje setrvávat v horizontální pozici bez ohledu na polohu hodinek. Zaručuje tak ochranu před následky gravitace a skvělou přesnost strojku. Zenith hranice dokonalosti neustále posouvá, a tak možná některé ze znalců značky nepřekvapil mechanismus s názvem „fusée chain transmission“, tedy závitkový kompenzátor hnací síly. Jedná se o řetěz, který je do strojku hodinek zabudovaný tak, že vyvíjí zcela konstantní sílu a s tím spojenou vysoce stabilní amplitudu chodu. Výše zmíněné hodinky jsou pouhým zlomkem toho, co nový butik nabízí. Značka Zenith brzy oslaví 150. výročí od svého založení. Hodinky Zenith se v loňském roce staly součástí legendárního skoku, když Felix Baumgartner, rakouský parašutista, skočil dne 14. října ze zemské stratosféry. Jaké výzvy přinesou následující roky, včetně očekávaného výročí, lze jen hádat. Jisté však je, že se určitě můžeme těšit.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.