Sociální sítě
Nahoru

Tahákem TAG Heuer na pražské výstavě bude Mikrograph za milion

Od 19. do 21. září bude pražské Výstaviště v Holešovicích náležet čistě a jen milovníkům šperků a hodinek. Po boku krásných diamantových solitérů budou žadonit o pozornost i zástupci bižuterie a klenotů pro volný čas. Stejně tak tomu bude i u hodinek. Značky jako Seiko a Edox doplní totiž další velká jména, jako je Tudor, Carl F. Bucherer, Armin Strom, Vulcain nebo Raymond Weil. Chybět nebude ani Zannetti, Longines a dokonce také TAG Heuer. Právě poslední avantgardní ikona ze Švýcarska přiveze unikátní hodinky Carrera Mikrograph 1/100th of a Second Chronograph, což je světově první integrovaný chronograf využívající sloupcové kolo, které umožňuje přehledně indikovat měřený čas s přesností na 1/100 sekundy. Zlaté hodinky, jejichž cena byla stanovena na celý milion korun, překvapí svou dostupností. Tak originální řešení by totiž ostatní značky proměnily rozhodně v daleko dražší klenot. TAG Heuer však sází na vývoj a chce aby jeho myšlenky byly osvětou. Uložený 35,8mm strojek modelu Mikrograph se skládá ze základního kalibru s automatickým nátahem, jehož 4Hz setrvačka vykoná 28 800 kmitů za hodinu a nabízí 42 hodinovou rezervu nátahu, který je doplněný zmíněným integrovaným chronografem se sloupcovým kolem. Tato část strojku má však také svoji vlastní setrvačku, a to vysokofrekvenční, neboť vykoná neuvěřitelných 360 000 kmitů za hodinu, což odpovídá 50Hz!

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.