Sociální sítě
Nahoru

Trattoria Mercato s italským temperamentem

Trattoria Mercato , to je nová Itálie v Praze. Proměněná Trattoria Mercato nabízí víc než klasická italská restaurace. Nabízí totiž italskou kuchyni tak, jak ji nikde jinde v Čechách neochutnáte. Itálii, při které zapojíte všechny své smysly. V nově zrekonstruované restauraci Trattoria Mercato vznikl zcela nový koncept Trattoria Nuova. Pod vedením neapolského rodáka, šéfkuchaře Roberta Strazzulla, zde je možné ochutnat tradiční italské recepty v novém pojetí, a to co se týče stylu servírování i vizuální podoby. Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni a řadí se mezi tzv. Trattorie Nuova, ve kterých se snoubí tradiční gastronomie Apeninského poloostrova, moderní design a styl servírování. Důraz je kladen na čerstvé autentické suroviny a tradiční receptury, ať už se jedná o přípravu domácích dezertů, čerstvých ryb, vše ale servírováno novým způsobem, který zákazníky nadchne i pobaví. Proměnou prošel nejen celý interiér restaurace, ale hlavně jídelníček a z této holešovické restaurace se nyní stává Fine Dining restaurace, která v Praze nemá obdoby. „Nechtěli jsme, aby nás zaměňovali s klasickými „pizzeriemi“ v Praze, a proto jsme z jídelníčku raději pizzu vyřadili úplně,“ vyjadřuje se k novému menu Roberto Strazzullo, který má zkušenosti i z tří hvězdičkové restaurace Le Calandre z Milana. V Trattoria Mercato naleznete jídla servírovaná způsobem, při kterých zapojíte všechny své smysly. Jiný je způsob servírování i konzumace. Zmínit můžeme např. Carpaccio z chobotnice , které je servírováno technikou nakuřování. Nejenom, že zajímavý efekt pobaví, ale jídlo tak získá zajímavou uzenou chuť.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.